100 Jaar Romeinse Katakomben.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » 100 Jaar Romeinse Katakomben.

Wordt gevierd met symposium op 30 september 2010.In de zomer van 1910 werd in een mergelgroeve in de Plenkertstraat een uniek project geopend voor het publiek. De natuurgetrouwe nabootsing van de Katakomben in Rome, naar een idee Jan Diepen, werd een feit. Het is de ondergrondse begraafplaats voor christenen uit de derde en vierde eeuw na Christus.

Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt er een publicatie van de hand van Prof. Dr. P.G.J. Post. Hij is hoogleraar aan de Universiteit in Tilburg. Het is een korte weergave van de geschiedenis in een historisch perspectief.

Donderdag 30 september wordt in de Paviljoenzaal van het Holland Casino een symposium gehouden over 100 jaar Katacomben.

Sprekers zijn Prof. Dr. P.G.J. Post, Prof. Dr. L.V. Rutgers van de Universiteit van Utrecht, drs. J. Schatorjé, bestuurslid Nederlandse Museumstichting en drs. Martin Eurlings, burgemeester van Valkenburg aan de Geul. Eurlings gaat dieper in op de 100 jarige bijdrage van de Romeinse Katacomben aan het kwaliteitstoerisme in Valkenburg.

Het symposium is alleen toegankelijk voor genodigden.

Foto: Romeinse Katacombenstichting

← Vorig bericht

Wereldwinkel organiseert regiodag.

Meedenken aan het verkeersarrangement Broekhem?

Volgend bericht →