100 middelbare scholieren fietsen vierdaagse Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » 100 middelbare scholieren fietsen vierdaagse Valkenburg

Meer dan 100 leerlingen van het middelbaar onderwijs nemen begin september deel aan de Fiets-4-daagse Valkenburg aan de Geul. De leerlingen, afkomstig van Stella Maris College in Valkenburg en Sintermeertencollege in Heerlen, worden van 5 tot en met 8 september vrijgeroosterd om deel te nemen aan dit evenement.
De deelname aan de vierdaagse vormt een onderdeel van het fietsstimuleringstraject Tour de Fun dat het Huis voor de Sport Limburg uitvoert in opdracht van de Provincie Limburg.
Het Huis voor de Sport Limburg heeft in het kader van Tour de Fun Sintermeerten en Stella Maris benaderd om mee te werken aan dit project. De scholen hebben het idee met veel enthousiasme ontvangen. Van elk college zullen zo’n 50 leerlingen nu deelnemen aan de fietsvierdaagse. Sintermeertencollege heeft de week van de vierdaagse zelfs uitgeroepen tot themaweek en verzorgt elke ochtend een goed ontbijt voor de fietsende leerlingen.
Gratis deelname en gebruik fietsen
De organisatie van de Fiets-4-daagse is enthousiast over het initiatief en laat de kinderen tegen een sterk gereduceerd tarief deelnemen.
Ook voor het materiaal is gezorgd. Het Huis voor de Sport heeft het samen met de Provincie Limburg en Cycle Center Valkenburg mogelijk gemaakt dat elke leerling de beschikking heeft over een mountainbike. Bovendien krijgen alle leerlingen een regenjas, zodat ze ook eventuele buien kunnen trotseren. Tot slot steunen ook de ontwikkelingsmaatschappij Valkenburg en de Evenementencommissie Valkenburg de jongeren in hun deelname.
Trainingen
In aanloop naar de vierdaagse krijgen de leerlingen een aantal trainingen van Marc Lotz.
Die leert ze niet alleen meer over het gebruik van de fiets, maar laat ze ook de voeten alvast een aantal keer op de pedalen zetten.
De meeste leerlingen maken weliswaar regelmatig gebruik van de fiets, maar zijn niet gewend aan grotere afstanden. De uitdaging is dus zeker daar, maar wordt vergroot door de heuvels die het parkoers kent. Marc Lotz is ook tijdens de vierdaagse aanwezig de jongeren aan te moedigen en te stimuleren om alle dagen vol te maken.
Fietsvierdaagse
Andere geïnteresseerden kunnen natuurlijk ook deelnemen aan de vierdaagse.
Er zijn twee routes uitgezet, tochten over voornamelijk vlakke wegen van 30 km voor de recreatieve deelnemer en een 50 km tocht door het glooiende heuvellandschap voor gevorderden.
Iedere dag worden de deelnemers bij terugkomst feestelijk onthaald met muziek, dans en entertainment. De start is elke dag tussen 09.00 en 11.00 uur bij het Expo-gebouw. Hier is ook het inschrijvingsbureau gevestigd.
De Tour de Fun is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door het Huis voor de Sport Limburg in samenwerking met de gemeente Valkenburg aan de Geul en de gemeente Heerlen en worden medegefinancieerd door de Provincie Limburg.

← Vorig bericht

Kioso in gesprek met mogelijke samenwerkingspartners

Parkeeraccommodatie Daelhemerweg

Volgend bericht →