'11devande11de' naar het M.E.C.C.

Voorpagina » Toerisme » '11devande11de' naar het M.E.C.C.

Het muziekfestijn “de11devande11de” verhuist naar het M.E.C.C. En dat ingaande de komende editie van de opening van het vastelaovesjaar. Het evenement moet toekomstbestendig worden, zegt de Sjeng Kraft Kompenei in een persbericht.
Veiligheid
Het Vrijthof werd te klein. Tijdens de afgelopen edities werd het plein in Maastricht rond het middaguur al afgesloten en konden geen bezoekers meer het terrein op. Daarnaast zouden politie en gemeente op meer veiligheidsmaatregelen doelen aldus de organisatie waardoor het Vrijthof uit zicht kwam.
Het M.E.C.C. biedt meer faciliteiten voor zo’n groot evenement. Het is ook nog eens heel goed bereikbaar voor trein en bus. En natuurlijk krijgen weersinvloeden in november geen vat meer als het muziekevenement naar binnen verhuist.
Klik hier voor het programma van de 11devande11de.
Sjeng Kraft Kompenei
De Sjeng Kraft Kompenei is opgericht in 2000 en wil de herinnering aan componist, tekstschrijver, arrangeur en accordeonist Sjeng Kraft levend houden. We zetten ons bovendien in voor het behoud van het authentieke en kwalitatieve Limburgse carnavalslied en Limburgs grootste cultuurgoed, de vastelaovend. Onze meest bekende activiteit is de opening van het provinciale carnavalsseizoen op 11 november: de11devande11de. Ook de in heel Limburg bekende Vastelaovendsposter is een initiatief van de Kompenei. De Sjeng Kraft Kompenei is een stichting en werkt alleen met vrijwilligers die allemaal geheel belangeloos hun werk doen en er geen cent aan verdienen. Onze grootste beloning is dat wij heel Limburg op 11 november een fantastisch carnavalistisch evenement kunnen aanbieden, en dat we een stimulans kunnen geven aan Limburgs grootste cultuurgoed, de vastelaovend.
Archieffoto Sjeng Kraft Kompenei

← Vorig bericht

Er wordt een nieuwe hittegolf verwacht

Aanpassingen aan Walramplein en Palankastraat

Volgend bericht →