16 Eiken vanmorgen gekapt.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » 16 Eiken vanmorgen gekapt.

Lees alle binnengekomen reacties. Klik op meer.Vanmorgen zijn alle 16 eiken langs de Rijksweg in Vilt/Berg gekapt. De provincie heeft over de uitspraak van de bestuursrechter geen gras over laten groeien. Woensdag deed de rechter uitspraak.

De bezwaren van enkele bezwaarmakers werden niet-ontvankelijk verklaard.
De kap is noodzakelijk om TV camera’s bij de finish vanhet WK in sept. vrij zicht te geven op de renners.
Afgelopen week voerde de SP nog actie tegen de bomenkap.
Reageren? Dat kan via info@tvvalkenburg.nl

Foto’s Hans Zwakenberg, Tv Valkenburg © 2012

Ontvangen reacties via alle social media:
– Ik reageer zeer zelden op een artikel op de site. In dit geval (i.v.m de zeer snelle bomenkap) kan ik het niet laten. Ik vind het een schande! PUNT! Philip Miesen.

– Schandalig, Norbert Schmidt.

– Goh, zo zie je maar weer dat de provincie best wel snel kan zijn… Leon Willems.

– We hebben er geen woorden voor … ! SP Valkenburg.

– Ingezonden reactie van raadslid Jef Kleijen – PPGV:
SCHANDE, SCHANDE, SCHANDE.
Dat de eiken bij de finish van het WK Wielrennen 2012 op de Rijksweg in Berg en Terblijt nu al gekapt zijn verbaast mij ten zeerste. Ik wist niet dat ze bij de Provincie Limburg zo snel waren. maar ja het is carnaval en dan misbruikt men zo’n groots evenement om als een dief in de nacht gauw die 16 eiken om te kappen met als uitgangspunt dat de mensen toch met andere dingen bezig zijn. Ook het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Valkenburg a/d Geul kan zich dit aanrekenen. VVD, PPGV en SP hebben afgelopen maandag tijdens de raadsvergadering opgeroepen om vooraleer tot kap van de 16 eiken over te gaan in overleg te treden met de Provincie Limburg en de UCI. De motie die ook op sympathie kon rekenen van de coalitiepartijen is toen aangehouden omdat de zaak nog bij de rechter lag. Maar het college van burgemeester en wethouders had ondertussen wel al actie naar o.a. de Provincie Limburg kunnen ondernemen. Zeker gezien het feit dat er heel veel weerstand was vanuit de bevolking en de lokale politiek m.b.t. de voorgenomen kap van de 16 eiken. Wat mij betreft als raadslid is hier echter nog niet het laatste woord over gesproken. Wordt dus vervolgd.

– Ronduit schandalig dat deze eikenbomen gekapt zijn en dat voor een paar minuten TV beelden. En waar zijn al die natuurbeschermers, hadden zij niet moeten protesteren tegen de vergunningen van bomen kappen in de gemeente Valkenburg?
Trees van der Velden.

– Als de overheid in de toekomst zo voortvarend te werk gaat als met de kap van de eiken, dan gaan we in ieder geval een zonnige toekomst tegemoet. Maar of deze handelwijze een pluim verdient is ter beoordeling van iedere burger?
Frans Hendriks.

– Ook menige fietsliefhebber ziet de verwijdering als volledig overbodig en onnodig. Temeer daar de beslissers waarschijnlijk al langer een plank voor de kop hebben. Jos Becker.
– Ook ik ben verrast met de wel zeer snelle kap van de bomen nabij de WK-eindstreep. Dat er zo snel na de rechterlijke uitspraak van de rechter gekapt wordt laat zien dat er met gevoelens van mensen geen rekening wordt gehouden. Zeker met onomkeerbare maatregelen en het feit dat er nogal wat mensen gereageerd hebben op deze bomenkap had de Provincie kunnen laten besluiten om even te wachten met de bomenkap. Desnoods na de hoorzitting bij de gemeente. Helaas is het niet zover gekomen.
Lloyd Wagemans, raadslid PvdA / D66.

Het is te hopen dat het 23 september zo mistig is dat je geen hand voor ogen kan zien. NATUUR BARBAREN.
Jos Otten.

– Kan het nog gekker,trekken ze zich dan helemaal niets meer van de mensen aan?
Kan één persoon dat beslissen? (met een paar meelopers) te gek voor woorden!
Wat gaat er nog allemaal gebeuren? Je houd je hart vast!
Evelyn Habets.

– Het valt mij op dat aangaande de bomenkap aan de Rijksweg negatief gereageerd wordt (Wel veelal reacties door mensen die niet aan de Rijksweg wonen. Deze bomen zijn ook nog geen 50 jaar oud, maar aangeplant na de laatste w.k. wielrennen. Ik vind dan ook dat alle deze negatieve reacties volledig voorbij gaan aan het economisch belang voor onze prachtige streek Zuid Limburg. Dit is de eerste reactie van mij op een medium als Tv Valkenburg. (Opvallend is dat de meeste mensen die reageren altijd commentaar hebben op allerlei zaken). Bij deze mensen kan blijkbaar weinig goed gedaan worden.
Leon van Kan.

– Vol ongeloof vernomen dat de 16 eiken langs de rijksweg zijn gekapt. Zo kunnen we toch niet met elkaar omgaan? tTleurgesteld in de provincie dat de ze procedure niet hebben afgewacht was wel zo netjes geweest richting de burger.
Kevin Rouwette.

← Vorig bericht

Rustige opening van de carnaval in Valkenburg.

Foto's van alle vastelaovesoptochten.

Volgend bericht →