Canicross en Bikejoring Event in Vilt

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Canicross en Bikejoring Event in Vilt

Bij velen zullen deze beiden sporten (nog) niet bekend zijn. Dus reden om kennis te maken met lopen, fietsen en steppen met je hond. Op zondag 8 november wordt in Vilt het 1e Canicross en Bikejoring Event georganiseerd.
Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. Deze sport staat open voor alle typen honden, klein of groot, ras of geen ras.
Bikejoring is eveneens een sport voor baas en hond. Bikejoring wordt met name in een bosrijke omgeving gedaan waarbij de hond voor de mountainbike uit rent en je als het ware voorttrekt. De hond draagt een speciaal tuig en aan het tuig zit een elastische en dus verende lijn van maximaal 2,5 meter lang. De constructie is zodanig dat de lijn het voorwiel niet kan raken.
Deze week ziet u in het programma TV Valkenburg Vandaag een informatief item over deze cross.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden op telefoonnummer 043-6011334 of via mail f.kerkhoffs@home.nl. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op http://duiven.netcon.nl/canicross

← Vorig bericht

Museum Land van Valkenburg zoekt nieuwe naam

Diefstal uit schuilhut Sousberg

Volgend bericht →