1e editie Fiets 4-daagse Valkenburg succes

Voorpagina » Nieuws » 1e editie Fiets 4-daagse Valkenburg succes

Van dinsdag 5 september tot en met vrijdag 8 september jongstleden is in Valkenberg de 1e editie van de Fiets 4-daagse gehouden. Vier dagen lang fietsen op twee verschillende routes door het mooie Limburgse Heuvelland. Ook was het mopgelijk om één dag deel te nemen aan dit succesvolle event.

Valkenburg wielerstad

Na de Amstel Gold Race, Tour de France, meerdere Nederlandse en wereldkampioenschappen en andere wedstrijden voor professionals heeft Valkenburg het predicaat wielerstad nummer 1 ruimschoots verdiend. De eerste editie van de Fiets 4-daagse doet deze naam alle eer aan. Maar liefst 800 deelnemers hadden zich ingeschreven voor dit evenement en genoten van de twee routes die uit waren gezet door het glooiende heuvellandschap. Een route van 30 kilometer over voornamelijk vlakke wegen voor de recreatieve deelnemer en een 50 kilometer route door het glooiende heuvellandschap voor de gevorderde deelnemer.

Tevreden

Organisator W. Hogevonder van bureau Double WW kon dan ook niet anders dan tevreden zijn. “Gezien het feit dat het slecht weer was bij de inschrijvingen waren we met een aantal van 800 deelnemers dik tevreden”. Met name de dag waarbij er kinderen van het Huis voor de Sport deelnamen, heeft de heer Hogevonder als zeer prettig ervaren. “Om kinderen op deze manier te laten zien dat er meer is dan de weg van school naar huis”.

← Vorig bericht

CDA spoort Tweede Kamer aan tot generaal pardon asielzoekers

Marsparade in het centrum van Valkenburg

Volgend bericht →