292 Zonnepanelen op daken gemeentegebouwen

Voorpagina » Toerisme » 292 Zonnepanelen op daken gemeentegebouwen

Op de daken van twee gemeentegebouwen – het gemeentehuis en het gemeentelager – zijn afgelopen maand 292 zonnepanelen geplaatst. Dat was een wens van de gemeenteraad. “Goed voorbeeld doet hopelijk volgen”, schreef wethouder Remy Meijers op zijn Facebookpagina.
Die zonnepanelen zijn goed voor 77.000kWh. Met voldoende zonnesterkte de komende jaren verdient de investering zich financieel weer volledig terug, en in vermindering CO2-uitstoot loopt de teller al vanaf dag één”, aldus Meijers. De levensduur van deze panelen is 25 jaar en de investering bedroeg € 90.000,-.

zonnepanelen in zuid-limburg

Waar staat Valkenburg aan de Geul?
Valkenburg staat op plek 10 als het gaat om de aantallen panelen per inwoner: 0,72%. De gemeente met de meeste panelen per inwoner is op dit moment Landgraaf: 1.11%. Onze buurgemeenten Eijsden-Margraten (op plek 2 met 1,00%) en Gulpen-Wittem (op plek 8 met 0,79%). Maastricht komt in de top 15 niet voor. Zie het staatje hiernaast.
Nationale duurzame huizen route
De gemeente Valkenburg aan de Geul doet dit jaar ook mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Het project is een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam bouwen, verbouwen of wonen. Heeft u zelf ervaring met het verduurzamen van uw huis? Meld dan uw woning aan via de website en help anderen op weg! Laat u inspireren door de mooie voorbeelden via: www.duurzamehuizenroute.nl!
Foto’s uit diverse bronnen

← Vorig bericht

Wilde zwijnen 'bezoeken' Openluchttheater

Duo Ken & Bob valt uit elkaar

Volgend bericht →