Canicross en Bikejoring in Vilt

Voorpagina » Toerisme » Canicross en Bikejoring in Vilt

Op zaterdag 5 november wordt in Vilt  het 2e Canicross en Bikejoring Event georganiseerd. Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen.
Bikejoring is een fantastische en dynamische sport voor baas en hond. Bikejoring wordt met name in een bosrijke omgeving gedaan waarbij de hond voor de mountainbike uitrent en je als het ware voorttrekt. De hond draagt een speciaal tuig en aan het tuig zit een elastische en dus verende lijn van maximaal 2,5 meter lang.
Deze lijn zit vast aan de stuurpen of het frame van de fiets en wordt via een lijnuithouder van flexibel materiaal naar voren geleid zodat de lijn het voorwiel niet kan raken.
Verder zal er ook een startserie met de dogscooter plaatsvinden. Dogscooter is gelijk aan bikejoring, echter i.p.v. een fiets heeft de deelnemer een speciale step die door de hond wordt voortgetrokken over een uitgezet parcours.
Canicross en bikejoring zijn ‘jonge’ sporten. In Limburg wordt er enkel in Helden een soortgelijk evenement georganiseerd, in België is deze sport al verder uitgegroeid en worden meerdere evenementen per maand georganiseerd. Jaarlijks worden er N.K.’s, E.K.’s en zelfs W.K.’s georganiseerd.
Na de organisatie vorig jaar, zijn er in Limburg diverse trainingsgroepjes gestart die wekelijks roulerend in Limburg samen trainen.
De canicross en bikejoring zal een sportief en grandioos Euregionaal spektakel worden voor zowel deelnemers, publiek en organisatie. De bossen nabij Vilt – Valkenburg bieden een ideale omgeving. De inschrijving is tussen 8.30 en 10.30 uur. De eerste serie start vanaf 10 uur en de prijsuitreiking is gepland voor 16 uur.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via mail f.kerkhoffs@home.nl. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op http://duiven.netcon.nl/canicross

← Vorig bericht

Toen en Nu: Grote Straat Centrum

Pijnlijke eerste nederlaag, uitgerekend in Berg

Volgend bericht →