32e Nacht van Gulpen in de startblokken

Voorpagina » Nieuws » Sport » 32e Nacht van Gulpen in de startblokken

Twee dagen topsport en amusementHet wordt genieten op zaterdag 14 en zondag 15 juni in en rond Gulpen. Dat geldt niet alleen voor de ongeveer 1200 sportievelingen die zaterdagavond om 22.30 uur vertrekken voor 70 zware, maar uiterst sfeervolle kilometers door het Limburgse Heuvelland.
Maar zeker ook de achterblijvers mogen rekenen op een groots muzikaal programma, dat op zondagmiddag tijdens de intocht van de wandelaars z’n hoogtepunt bereikt. Topsport en gezelligheid. Wie daar van
houdt moet komend weekeinde beslist een bezoek brengen aan de 32e editie van de Nacht van Gulpen!
Limburgse Gouverneurs lossen startschot
Het is inmiddels een goede traditie dat een prominent politicus of ander bekend persoon het startschot van de Nacht van Gulpen lost. Nadat het afgelopen jaar Minister Maria van der Hoeven in Gulpen aanwezig was, is het dit jaar wederom de organisatie gelukt twee prominente politici naar Gulpen te halen.
Uniek daarbij is dat het voor de eerste keer een duo betreft. Dit jaar zullen de Belgisch Limburgse Gouverneur Steve Stevaert en zijn Nederlandse Limburgse collega Gouverneur Leon Frissen hun opwachting maken op het podium op de Markt in Gulpen. Beide Gouverneurs hebben niet alléén een enorme staat van dienst als politicus, maar zijn ook fervente wandelaars. Even voor 22.30 uur zullen zij de samengestroomde menigte begroeten om de wandelaars vervolgens het startsein te geven.
Muzikaal spektakel
Bij de Nacht speelt naast het wandelgebeuren ook het publiek een belangrijke rol. Vele duizenden belangstellenden zullen zaterdag en zondag in Gulpen aanwezig zijn.
Daarvoor hebben ze twee goede redenen: ze willen de wandelaars moreel ondersteunen én genieten van enkele gezellige uurtjes. En gezellig wordt het beide dagen in Gulpen, want de organiserende wandelsportvereniging De Veldlopers, Harmonie St. Petrus en de kasteleins van respectievelijk de etablissementen Café Paddock, Café Oud Gulpen, Café ‘t Tepke, Herberg De Zwarte Ruiter, Het Brouwerswapen, Grandcafé Galloupe, restaurant Petit Reserve en De Gaarekieker bieden gezamenlijk een groots muzikaal programma aan.
In het centrum van Gulpen zijn twee podia: op de Markt en aan de Dorpsstraat.
Op eerstgenoemde podium speelt zaterdagavond tussen 21.00 en 01.00 uur SoWieSo Live uit Oirsbeek,
een nog jonge allround band die is voortgekomen uit het gerenommeerde orkest De Dorsvlegels.
Zangeres Anja Zautsen en de acht mannelijke muzikanten zullen de aanwezigen verwennen met onder meer Duitse,
Nederlandse en Limburgse popmuziek alsmede Oberkrainer en disco, soul en rock.
DJ Ronald bezet het Dorpsstraat-podium. Ronald is zeker geen onbekende bij het wandelevenement. Hij zal op spectaculaire wijze op de wensen van het publiek inspelen. Verder zorgen diverse orkesten in de cafés voor de juiste stemming.
Daarnaast zal traditiegetrouw, vlak voordat de beide Gouverneurs op zaterdagavond het startschot lossen, het Limburgs volkslied weer ten gehore worden gebracht. En wie kan dit niet anders brengen dan de Limburgse topartiest, ‘Veldloper’ én ‘baanleider’ tijdens De Nacht, Frans Croonenberg. Een bijzonder moment waar wandelaars en toeschouwers kippenvel van krijgen!
Naast het feit dat het muzikale spektakel voor de achterblijvers in Gulpen tot in de kleine uurtjes doorgaat zullen er ongetwijfeld voor de wandelaars onderweg ook de nodige animaties te verwachten zijn van de honderden buurtbewoners langs het parcours. Per slot van rekening dingen zij mee voor de sfeerprijs 2008.
Maar ook Sfeervolle intocht
Op zondag 15 juni zal het muzikale programma vanaf 11.45 uur langzaam naar een hoogtepunt groeien. Aan de voet van de Gulpenerberg, op circa 2 kilometer van de finish alwaar de laatste pauze is gepland, worden de sporthelden opgewacht door DJ Peter Teheux uit Gulpen.
Ruim een kilometer verderop op het Willem-Alexanderplein, zijn de klanken van de kapel van harmonie St. Petrus uit Gulpen dan al hoorbaar. Wie dorst of honger heeft, zit eveneens goed op het door Harmonie St. Petrus, in Franse sferen, ingerichte terras op het Willem-Alexanderplein. Op de Markt treedt tussen 12.00 en circa 17.00 uur een keur van Limburgse artiesten op. The One Man Band “Sensation” uit Brunssum tekent in de Dorpsstraat voor de muzikale omlijsting. Hoewel solo, zorgt hij op ieder feest voor een geweldige sfeer en stemming. Aangekomen in Ontmoetingscentrum Timpaan zullen de wandelaars tot slot worden verwelkomd door de Moezeband uit Sittard.
Deze band, die al jaren op geheel eigen wijze de Kennedymars-lopers bij de finish begroet, is van plan om de Nacht-wandelaars een zeer warm welkom te geven!
Uitreiking sfeerprijs
Wie zorgt dit jaar voor de meeste sfeer tijdens De Nacht en wint de sfeerprijs 2008?
Kortom de organisatie roept alle buurtverenigingen/supporters en andere sympathisanten van wandelaars tijdens de 32e Nacht van Gulpen op om vooral te zorgen voor ludieke acties en sfeerbepalende elementen tijdens De Nacht. Dus laat uw fantasie de vrije loop, meldt uw activiteit(en) aan bij de heer Jean Schrijnemakers van de organisatie Nacht van Gulpen (telefoon 043-450 4073) en win de sfeerprijs 2008.
De uitreiking voor de sfeerprijs 2008 is door de organisatie Nacht van Gulpen gepland op zondagmiddag 15 juni, omstreeks 15.00 uur, op de Markt in Gulpen.
Meer informatie over het parcours-inschrijven-doorkomsttijden wandelaars ect.
Mocht u meer inlichtingen willen hebben over het parcours, de doorkomsttijden van de wandelaars, inschrijfadressen ect. kijk dan op www.nachtvangulpen.nl of bel met Theo Laheij (telefoon 043-458 4142, na 18.00 uur) of Jean Schrijnemakers (telefoon 043-450 4073, na 18.00 uur).

← Vorig bericht

Gerlach Cerfontaine stopt als bestuursvoorzitter

Gemeente neemt exploitatie parkeergarage in eigen beheer

Volgend bericht →

Plaats een reactie