36e Kerstconcert in St. Gerlachuskerk Houthem

Voorpagina » Toerisme » 36e Kerstconcert in St. Gerlachuskerk Houthem

Op zondag 16 december om 14.30 uur vindt het traditionele kerstconcert plaats in de St. Gerlachuskerk van Houthem gezamenlijk georganiseerd door de plaatselijke muziekverenigingen: de Brassband St. Gerlach o.l.v. Leon Simons; de Zangvereniging Orphée o.l.v. Levon Leonard; het Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia o.l.v. Bernarda van Kerkvoort-Meessen; “Orphée Social Singing” o.l.v. Piet Bours en a capella Quintet Something Blue o.l.v. Tessa Fulmer
Dit kerstconcert wordt voor de 36ste keer gegeven in de schilderachtige St. Gerlachuskerk met haar mooie akoestiek. Voorzien van het onlangs gerestaureerde monumentale Binvignat kerkorgel behoort deze barokke kerk tot de top 100 monumenten in Nederland.
Er kunnen veel bekende en onbekende liederen worden beluisterd. Tevens wordt  tijdens het concert ook een orgel- en altblokfluit uitvoering gegeven van een Sonatine van J.S.Bach gespeeld door Inez Freij, (altblokfluit) en Fons Pieters (orgel). Bezoekers kunnen zelf actief deelnemen door tijdens de samenzang mee te zingen. De kerstboodschap wordt in het Limburgs dialect uitgesproken door Els Lahey-Diederen.
Het concert is gratis toegankelijk.
Een vrije gave na afloop van het concert is echter van harte welkom o.a. voor het gebruik van de kerk en overige onkosten.

← Vorig bericht

Gewonde voetganger op de Neerhem achtergelaten

Kunst en muziek als bezinning op naderende Kerstfeest

Volgend bericht →