38ste editie van de Geuldalwandelmarathon

Voorpagina » Toerisme » 38ste editie van de Geuldalwandelmarathon

Op zaterdag 5 oktober organiseert de wandelvereniging Vilt voor de 38e keer de Geuldalmarathon. Een avontuurlijke wandeling langs de Geul van bron tot bijna monding. Een hele, halve, of voor de 3de keer de kwart marathon voor de jeugd van 6-14 jaar.
De Geuldalwandelmarathon is een wandeling door het dal van de Geul vanaf de bron in de omgeving van Eynatten tot bijna aan de monding in Houthem. De wandelaars van de hele marathon (42 km) en de halve marathon (21 km) met start in België, starten in Hauset en zij zoeken het prille begin van de Geul op.

de Hammerbrücke

Onderweg passeren de wandelaars enkele markante punten, zoals de Hammerbrücke een spoorwegbrug, die de 2 dalen bij Hergenrath verbindt voor het treinverkeer. Een imposant bouwwerk over het Geuldal, dat begin vorige eeuw is gebouwd. In het plaatsje Hergenrath bevindt zich de eerste rust. Na de rust gaat de tocht llangs de kronkelende Geul richting Moresnet. De volgende rustplaats is in zaal Communales in Plombières. Na de rust in Plombières gaat de tocht langs de Geul door bossen en weilanden naar Sippenaeken.
Geuldal

Na het passeren van de camping “du Vieux Moulin” wordt de grens gepasseerd  en Nederlands grondgebied bereikt. Daarna gaat het voorbij de Heijmans groeve en de Volmolen naar Epen. In het gemeenschapshuis ‘t Patronaat kan weer van een rustmoment worden genoten en is tevens de finish voor de halve marathon. Voor de halve marathon kan ook vanuit Epen naar Houthem worden gestart. Vanaf Epen gaat het richting Mechelen en Gulpen, waar in café Paddock de voorlaatste rustplaats is ingericht. Vanuit Gulpen gaat het via het gehucht Beertsenhoven naar Stokhem, waar de jonge wandelaars van 6-14 jaar met hun begeleiders zich bij de ‘grote mensen’ voegen. Daarna gaat het richting Schin op Geul voor een laatste rustpauze. De laatste etappe gaat via het centrum van Valkenburg door het Geuldal en om tenslotte weer te eindigen bij de Aula van Adelante in Houthem.
Naar de startplaatsen Hauset, Epen en Stokhem is busvervoer mogelijk. Dit kan uitsluitend via voorinschrijving op de website worden gereserveerd. Voorinschrijving is mogelijk tot en met 1 oktober 2019. U kunt ook op 5 oktober inschrijven in het startlokaal, dan kan echter geen garantie worden gegeven over een plaats in de bus. De bussen van Berg naar Hauset vertrekken tussen 6.10 en 6.30 uur en om 7.30 uur (42 km) en van Epen naar Hauset (21 km) om 8.00 uur. Om 9.30 uur vertrekt de bus van Berg naar Epen voor de 21 km en de bus voor de kwart marathon naar Stokhem vertrekt om 10.05 uur.
Starttijden (zonder busreis):
42 km Mehrzweckhalle in Hauset tussen 7.00 en 9.00 uur
21 km Patronaat in Epen tussen 9.00 en 12.00 uur
21 km in Hauset met finish in Epen tussen 7.00 en 9.00 uur
10,5 km in buurthuis Stokhem tussen 10.00 en 12.00 uur
De wandeltocht gaat onder alle weersomstandigheden door.
Info: www.wandelverenigingvilt.nl
Archieffoto’s Frans Hendriks

← Vorig bericht

Herfstconcert mannenkoor Inter Nos

Open dag Domaine Cauberg

Volgend bericht →