Toch géén zwaar verkeer over monumentale brug

Voorpagina » Toerisme » Toch géén zwaar verkeer over monumentale brug

Er gaat geen zwaar verkeer meer over de spoorbrug aan de Vinkenbergstraat in Schin op Geul. Het maximale gewicht is beperkt tot 3 ton. Het eerder genomen besluit van het gemeentebestuur van 15 juli 2015 wordt ingetrokken. Dat is te lezen in de Staatscourant van 15 maart 2016.
De maatregel is genomen naar aanleiding van ingediend bezwaar. Daarmee blijft Schin op Geul niet toegankelijk voor zware vrachtwagen.
Het college van burgemeester en wethouders had vorig jaar zomer besloten om de brug een maximale aslast van 5 ton toe te staan en de bijbehorende totaalmassa van 18 ton in te stellen. Daar is bezwaar tegen gemaakt. Met het maken van  een herberekening door ProRail bleek dat de brug meer gewicht niet kon dragen. “Ze zou dan instorten’, aldus de gemeentewoordvoerder tegen TV Valkenburg. In overleg met de bezwaarmaker zijn er geen aanpassingen aan de brug gedaan. Dus ook geen gewichtsuitbreiding.
Het verkeersbesluit, dat een gelimiteerde tonnage van drie over de brug toestaat, ligt inclusief bijlagen vanaf dinsdag 15 maart jl. gedurende zes weken ter inzage op het Klanten Contact Centrum (K.C.C.) van de gemeente Valkenburg aan de Geul.
De brug Vinkenbergstraat heeft de status heeft van rijksmonument en dient in stand gehouden te worden door de gemeente Valkenburg aan de Geul die de verantwoordelijkheid heeft over de brug. ProRail is eigenaar / beheerder.
Foto Hein Reuters, TV Valkenburg © 2014/2016
Klik hier https://tvvalkenburg.tv/wp-content/uploads/2016/03/2016-03-18-stcrt-2016-13774-brug-vinkenbergstraat.pdf om het gepubliceerde verkeersbesluit te lezen.

← Vorig bericht

Paasworkshop en Paasconcert in Domaine Cauberg

'Red uw bedrijf' is succesvol in Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →