41ste Internationale handbaltoernooi

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » 41ste Internationale handbaltoernooi

Van de Houthemse HV IasonDe 41ste editie van het Internationale Iason Handbaltoernooi gaat op vrijdag 13 juni weer van start. Ons toernooi heeft in de afgelopen jaar alleen maar groei meegemaakt. We hoeven verenigingen niet eens meer uit te nodigen wat we vroeger wel deden. Ze melden zich automatisch, ook geholpen door het internet uiteraard. Dit jaar is het anders. Door aanpassing van het sportcomplex zijn het aantal speelvelden met 3 afgenomen tot een totaal van 17.
Wel gaan we dit jaar voor het eerst een Beach handbaltoernooi houden. Dit zal gebeuren in de nieuwe paardenbak van Ruitervereniging St. Gerlach die nu ook op het Sportcomplex De Kromme Steeg gehuisvest zijn.
En dan het toernooi zelf.
Om 18.00 op vrijdag 13 juni wordt begonnen met de wedstrijden van de D Jeugd gevolgd door die van de recreanten.
Op zaterdagmorgen 14 juni om 09.00 uur gaan de wedstrijden voor de A, B en C jeugd van start welke later die dag gevolgd worden door de dames en heren senioren. Op zondag 15 juni spelen vooral de seniorenteams. Dit jaar komen de deelnemers vooral uit de Benelux.
De organisatie is verheugd dat het aantal inschrijvingen ook dit jaar weer groot is. Maar liefst 240 teams hebben zich ingeschreven voor een van de meer dan 50 poules.
Het deelnemersveld is zeer gemêleerd maar bekend is dat ook de top van het Nederlandse handbal vertegenwoordigd is. Zij kiezen er echter voor de luwte en schrijven onder de meest vreemde teamnamen in. Bij het samenstellen van de poules wordt hier echter rekening meegehouden zodat ook zij voldoende tegenstand hebben. Ook dit jaar wordt de fairplay prijs weer toegekend. Bij de heren is dat de Hub Brands Trofee en bij de dames de Martin vd Aa trofee.
Dat veel verenigingen kiezen als afsluiting van het handbalseizoen voor het Iasontoernooi heeft niet alleen te maken met een goede organisatie maar ook de schitterende ligging van het Sportcomplex De Kromme Steeg aan de Putweg te Houthem is hier debet aan. Voor velen is het, met gebruikmaking van de camping, even lekker genieten.
Op zowel de vrijdag als de zaterdagavond begint om 21.00 een grote discoavond in de tent op het complex welke voor iedereen toegankelijk is.

← Vorig bericht

Eerst exemplaar voor wethouder

Heuvelland Schlagerparade in november

Volgend bericht →