Emotionele huisuitzetting in Broekhem

Voorpagina » Toerisme » Emotionele huisuitzetting in Broekhem

Aan de Dr.Ariënstraat in Broekhem werd donderdagmiddag een vrouw met haar drie kinderen uithuisgeplaatst. Volgens een ooggetuige gebeurde dat met veel geweld. Volgens de politiewoordvoerder is er geen geweld gebruikt. De ramen in de voordeur werden vernield zodat men zich toegang tot de woning kon verschaffen. De rechter heeft daarvoor toestemming verleend.

“De hulpverlening wilde in eerste instantie op medewerking en vrijwillige basis gaan werken. Er waren echter signalen dat de uitzetting zou leiden tot heftige emoties. Hierdoor zouden de bewoners en de kinderen risico kunnen lopen. In het kader van de veiligheid voor de bewoners is de hulp van de politie ingeschakeld en is besloten om toegang tot de woning te verschaffen. De rechter heeft hiervoor toestemming gegeven”, aldus de politiewoordvoerder tegen TV Valkenburg.
De vrouw, een Macedonische, moet het land uit. De vrouw en de kinderen zijn uitgeprocedeerd. Haar echtgenoot/vader was op het moment van de inval niet thuis. Omstanders zijn geschrokken van het grof geweld bij de voordeur. Dat zeggen zij tegen TV Valkenburg.
De instanties die hulp verlenen aan dit gezin zijn de jeugdzorg en stichting veilig thuis.
 

← Vorig bericht

Stem op onze 'Dikke Kei' poll

Oud Berg Markt 2016

Volgend bericht →