Duidelijkheid in de 'oliebollen-gate'

Voorpagina » Toerisme » Duidelijkheid in de 'oliebollen-gate'

Het is niet toegestaan om op de openbare weg een mobiele oliebollenbakoven te plaatsen en oliebollen te bakken. Dat is de reactie die wethouder Jan Vermeer geeft op vragen van TV  Valkenburg over het bereiden van oliebollen op de stoep van een lunchroom in het centrum op Oudjaarsdag.
Vermeer: “Dat was niet toegestaan en bij navraag is ook gebleken dat geen enkele wethouder heeft gezegd dat dit wel zo zou zijn. Ook de herkomst van het verhaal van die 50 cm is niet uit het gemeentehuis gekomen. Dat kan ook niet want het standplaatsen beleid is hier strikt in. Het mag gewoon niet. Kennelijk heeft de betreffende oliebollenbakker dat ook begrepen want hij schijnt er maar 3 kwartier te hebben gestaan, te kort om opgemerkt te worden door een van onze handhavers”.
Een ander deel van de opmerkingen in de ingezonden brief naar TV Valkenburg handelde over de bereiding en verkoop van oliebollen bij Santa’s Village. Daar is wethouder Vermeer duidelijk in: “Welnu, dat was een evenement waarvoor vergunning is verleend en waarvoor precario is betaald voor het gebruik van de openbare ruimte. Net zoals dat geldt voor het gebruik van de terrassen”.
KLIK HIER voor reactie ondernemer.

← Vorig bericht

Kruisbestuiving nodig tussen landbouw en toerisme

Judoclub Kano succesvol bij Regenboogtoernooi

Volgend bericht →