De Chinezen van Dersaborg

Voorpagina » Toerisme » De Chinezen van Dersaborg

Verwarring alom over een TV Valkenburg publicatie rondom het voornemen van het gemeentebestuur om een stedenband met een plaats/regio in China aan te gaan. Duidelijk is dat de gemeenteraad zonder officieel openbaar debat besloten heeft in meerderheid geld te verstrekken voor het aangaan van een stedenband in China. Dat doet Valkenburg samen met de stad Maastricht ende provincie Limburg. So far so good!
Na de publicatie van vrijdag 10 februari reageert de gemeentewoordvoerder dat de genoemde plaats niet Chengdu moet zijn maar “Jiangyou, een stad in dezelfde provincie Sichuan, waar de Provincie Limburg een vriendschappelijke band mee heeft”.
Chengdu is de zusterstad van Maastricht. Het gaat voor Valkenburg om Jiangyou.
In de Nieuwjaarstoespraak 2017 van waarnemend-burgemeester lezen wij dat het gaat om
Mianhang. Op de website wordt die naam geschreven als: Mianyang.
Quote: “Op 19 januari komt de commissioner van Mianhang city in de provincie Sichuan praten over een stedenband. Sishuan is zoals bekend de provincie waarmee de provincie Limburg al een verbintenis heeft. En Maastricht is verbonden is met de hoofdstad Chengdu” Einde quote.
Tijdens de commissie EFTR van 25 januari jl. werd door presentatoren en commissieleden constant gesproken over de plaats Chengdu.
Dus verwarring al om als het gaat om de door Valkenburg beoogde stad. Als de gemeentelijke delegatie maar op de juiste plaats aankomt!

← Vorig bericht

Provinciaal geld voor Thermae 2000 renovatie

Ingezonden brief: Is heffing hondenbelasting diefstal?

Volgend bericht →