Sinterklaas wijkt wederom, nu voor de vredesvlam

Voorpagina » Toerisme » Sinterklaas wijkt wederom, nu voor de vredesvlam
De werkgroep Vredesvlam heeft bij haar persbericht van het winnende ontwerp een fotocollage gevoegd van Ivo Benders. Hierop is onder meer de plek te zien waar het beoogde kunstwerk van Maria Verstappen en Jan van der Bragt zal worden geplaatst.
Bij het bestuderen van deze fotocollage valt op dat patroonheilige Nicolaas van zijn plek aan het Nicolaasplein wordt verjaagd. Wellicht naar een meer zijdelings van de HH. Nicolaas- en Barbarakerk gelegen, zeker minder prominente plek. Enkel met een heel scheel oog kan hij dan nog op zijn plein uitkijken.
In hetzelfde persbericht wordt deze verbanning niet met zoveel woorden vermeld. En ook bij de geraamde kosten van € 40.000,- is geen verwijzing te vinden naar de kosten aan deze gedwongen verhuizing verbonden. Terwijl deze verplaatsing veel extra geld gaat betekenen.
In september 2012 heeft Sint Nicolaas vanwege de reconstructie van de Pelerinstraat de huidige plek toegewezen gekregen. TV Valkenburg berichtte hierover. Aan de verplaatsing moest toen groot materieel te pas komen. Dit laatste zal nu zeker niet anders zijn. En voor de hieraan verbonden kosten zullen boven de vermelde € 40.000,- toch ook gelden ingezameld moeten worden.
In november 2016, bij de intocht van Sinterklaas, kreeg het plein voor de parochiekerk HH Nicolaas en Barbara de naam “Sint Nicolaasplein”. En wel nadat Sinterklaas het daarbij behorende straatnaaambord onthulde. Met de belofte van de pastoor en de burgemeester aan de Goedheiligman dat het bord voor altijd op die plek mocht blijven hangen. Zal Sint Nicolaas ter wille van de lieve vrede zonder verzet de verbanning van zijn plein accepteren?
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016
← Vorig bericht

Cauberg uit finale van de Goldrace gehaald

TV Valkenburg zendt Auw Wieverbal rechtstreeks uit

Volgend bericht →