215 Overlastmeldingen vanuit Broekhem-Noord

Voorpagina » Toerisme » 215 Overlastmeldingen vanuit Broekhem-Noord

De politie en de gemeente hebben vanaf begin januari 215 meldingen ontvangen vanuit Broekhem-Noord. Daar vond in de late avond van donderdag 3 augustus een incident plaats tussen een bewoner en een groep jongeren. De bewoner is slaags geraakt met de jongeren en moest daarna naar het ziekenhuis vervoerd worden. Daar is de 65-jarige Willem Evers op vrijdag 4 augustus gestorven. De politie heeft het tragische ongeval nog steeds in onderzoek.
Uit een nota van de gemeente is meer informatie bekend gemaakt omtrent de aard van alle meldingen die bij de gemeente en bij de politie zijn ontvangen. De gemeente heeft vanaf het begin van dit jaar tot medio augustus 160 meldingen ontvangen. Van deze meldingen gaan er in totaal 13 over jeugdoverlast. Dat waren in januari 6 meldingen over met name vuurwerkoverlast. In februari een melding, in mei 2, in juni 1, en in augustus nog één. “Op al deze meldingen heeft de gemeente gereageerd met surveillance ter plaatse of in contact te treden met de melder”, aldus burgemeester Schrijen. De overige meldingen hebben betrekking op diverse categorieën. Daarbij moet u denken aan meldingen over bijvoorbeeld openbare verlichting, afval, parkeren en verkeer.
De politie heeft vanaf januari tot medio augustus 55 meldingen uit Broekhem-Noord ontvangen. Elf meldingen hebben betrekking op andere zaken dan jeugdoverlast, schrijft de gemeente. Van de 44 die dan resteren zijn er 32 in de maanden januari en februari geregistreerd. Dat zijn 16 meldingen in de maand januari en 16 in februari 2017. Deze meldingen hadden vooral te maken met het afsteken van vuurwerk. In de overige maanden lag het aantal veel lager: in maart 2, in april 3, in mei 9, in juni 7, in juli 0 en tot medio augustus 2. Van het totaal aantal meldingen gingen er 5 daadwerkelijk over jeugdoverlast. De aard van de meldingen gingen over samenscholing, lawaaioverlast (te denken valt aan harde muziek, brommers en mogelijk dealen). Op al deze meldingen heeft de politie gereageerd.
De aanpak op de korte termijn richt zich op het uit de anonimiteit halen van de jeugdige
overlastveroorzakers. Omdat het hier gaat om jongeren onder de 18 jaar zullen de
ouders/verzorgers ook worden betrokken. Vanwege de jonge leeftijd van de groep, vereist dit proces de nodige zorgvuldigheid. Verder zal de politie de samenstelling van de groep aan een nadere analyse onderwerpen. Het politieonderzoek is nog niet afgerond.
KLIK HIER om het interview met waarnemend-burgemeester Jan Schrijen te zien over het ongeval in Broekhem-Noord.

← Vorig bericht

Valkenburg wordt 'hometown' voor Chinezen

Straatcoach voor gehele gemeente

Volgend bericht →