Waarom gebruiken automobilisten niet de autoweg?

Voorpagina » Toerisme » Waarom gebruiken automobilisten niet de autoweg?

Het is bij de gemeente Valkenburg aan de Geul bekend dat er harder gereden wordt op de doorgaande weg door St.Gerlach dan de voorgeschreven 30 km. Dat heeft alles te maken met het rijgedrag van de automobilist. “Wellicht is die gewend om binnendoor richting Meerssen te rijden in plaats van de autoweg A79 te nemen”, zegt wethouder Carlo Vankan op vragen van TV Valkenburg over de snelheid op deze weg.
De weg St.Gerlach is vorige jaar gerenoveerd. We hebben het over het wegdeel tussen Strabeek en de Stationsweg. “Dat is fase 1 en 2 van de totale renovatie van de weg tot aan de gemeentegrens van Meerssen”, zegt Vankan. De eerste jaren komt fase 3 en 4 nog niet aan de beurt.
“Sinds de renovatie wordt er als gekken gereden”, laat een van de bewoners langs St.Gerlach weten aan TV Valkenburg. Wij hebben deze constatering voorgelegd aan de verkeerswethouder Carlo Vankan. Hij geeft deze verklaring: “We hebben diverse metingen verricht aan St.Gerlach. Dat hebben we gedaan met de bekende smileys. De uitkomst was dat er geen schrikbarende snelheden zijn gemeten. Er zal best eens een auto met een hoge snelheid gereden hebben. Dat zal ik niet ontkennen. Maar vóór het instellen van de 30km zone lag de gemiddelde snelheid op 66 km per uur. Na de renovatie en het instellen van de 30 km zone op dat traject is de maximum snelheid gedaald naar 44 km per uur. Circa 60% rijdt nog te hard in deze 30 km zone”.
Vankan sluit niet uit dat op een gegeven moment de politie aan St.Gerlach flitscontroles verricht. “Dat hebben ze ook gedaan nadat wij smileys hadden opgehangen langs de Vilterweg tussen Vilt en Sibbe”, aldus de wethouder. “Waarom gebruiken de automobilisten niet de autoweg om van Valkenburg richting Meerssen te rijden?”.
Foto’s Frits Feuler, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Nieuwe transformator voor stroom op Casinoplein

Nieuwe Cv-installatie voor Polfermolen

Volgend bericht →