Flitsbezoek Jiangyou-delegatie aan Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Flitsbezoek Jiangyou-delegatie aan Valkenburg

De Chinese delegatie die in twee dagen tijd Valkenburg aan de Geul bezoekt, richt zich op toerisme, economie en landbouw. Dat zei de burgemeester van Jianyou, Liu Jong, in een gesprek dat vanaf zondag wordt uitgezonden in het programma ‘TV Valkenburg Vandaag’.
De delegatie bezocht het historische centrum van Valkenburg woensdagochtend nadat de ochtend begonnen was in de stad Aken op het Rathaus. Daar werden Liu Jong en zijn gevolg verwelkomd door de burgemeesters van Aken en Vaals.
Via de Berkelstraat en de Muntstraat werd op het Grendelplein de Kasteelruine/Haselderhof bezocht. Verder werd het Halderpark bekeken en via de Engelbertstraat en Grotestraat richting Geulpoort gelopen. Daarmee hebben de Chinezen in zeer korte tijd alle historische plekken gezien en gefotografeerd.
Het bezoek van de Jiangyou delegatie kwam tot stand vanwege de stedenband die de Chinese miljoenenplaats heeft met de provincie Limburg en Valkenburg aan de Geul in het bijzonder.
Het bezoek van burgemeester Liu Jong en zijn gevolg duurt nog geen twee dagen. In hun kielzog zijn diverse artiesten meegereisd die vandaag, woensdag 27 en donderdag 28 september respectievelijk in Houthem en in Vilt zullen optreden.
Kijk vanaf zondag naar TV Valkenburg Vandaag. Daarin hoort u burgemeester Liu Jong zeggen wat hij van historisch Valkenburg vindt.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Jef Kleijnen stopt per direct met actieve politiek

Programma amateurvoetbal zondag 1 oktober

Volgend bericht →