'Onduidelijkheid troef' rond de Polfermolen

Voorpagina » Toerisme » 'Onduidelijkheid troef' rond de Polfermolen

“Het is een gebed zonder einde”, zei CDA-fractievoorzitter Math. Knubben in de radio-uitzending van Falcon radio’s ‘Valkenburg Actueel’ afgelopen weekeinde over de situatie rond de Polfermolen in de Plenkertstraat. “Het scenario ligt er nog steeds dat we de komende jaren de Polfermolen gaan afbouwen. En in 2021 gesloopt gaat worden”.
Knubben noemde het openhouden van de Polfermolen tot 1 januari 2019 “een doekje voor het bloeden van de coalitie. Dat is alleen voor de bühne”. Knubben gaf toe dat er op dit moment inspanningen worden geleverd tot behoud van de Polfermolen. “Er is ook door partijen in de raad gesproken met kandidaten. In alle scenario’s die nu beschreven worden is het behoud van een deel van de maatschappelijke voorzieningen in de Polfermolen niet meer haalbaar”. Knubben beoordeelde dit als ‘dood jammer’.
Zekerheden zijn er niet in dit dossier. De tijd om tot een goed businessmodel te komen wordt door de markt als ’te kort’ betiteld. De markt ziet liever een exploitatieperiode van 10 jaar dan een korte periode van 1 tot maximaal anderhalf jaar. Zelfs het door het CDA zo gewenste scenario van behoud van zwembad, sporthal, commerciële ruimten en de Amstel Gold Experience zijn onzeker. “Dat staat allemaal op losse schroeven”, aldus de fractievoorzitter.
Toch hoopt Knubben dat binnen een aantal maanden resultaten geboekt kunnen worden met externe partijen voor de exploitatie van het centrum. Hij denkt aan partijen uit Valkenburg, verenigingen en mensen uit Valkenburg die er verstand van hebben.
Het gebouw is erg duur. Voor onderhoud wordt per jaar circa anderhalf miljoen euro uitgetrokken. Daar moet een einde aan komen vindt de gemeenteraad. Daarom wordt naarstig gezocht naar oplossingen. Tijdens de komende begrotingsvergadering zal de Polfermolen weer besproken worden.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Bokkebaggertocht onder stralende weersomstandigheden

Meer handhaving in natuur met Natuurmonumenten

Volgend bericht →