58 Recreatiewoningen in Berg zonder medeweten van Kernoverleg

Voorpagina » Nieuws » 58 Recreatiewoningen in Berg zonder medeweten van Kernoverleg

Op het terrein van de voormalige camping Oriëntal aan de Rasberg in Berg en Terblijt herrijzen 58 luxe lodges en recreatiewoningen. De camping is afgelopen jaar verkocht aan Europarcs uit Apeldoorn. De meeste lodges en woningen zijn al gerealiseerd. Over drie weken – ingaande 1 juli – start de verhuur. De officiële naam is ‘EuroParcs Resort Poort van Maastricht’.

Meer parken
EuroParcs Resort Poort van Maastricht in Berg en Terblijt bouwt aan de ‘Maastrichtse kant’ van het park 58 woningen, terwijl aan de ‘Valkenburgse kant’ nog gekampeerd kan worden. Europarcs heeft vele vestigingen in Nederland, ook in Gulpen, Bemelen, Noorbeek en nu dus ook in Valkenburg aan de Geul. Het bedrijf heeft 26 vestigingen in Nederland en buiten Nederland op Bonaire.

Geen vergunning?
In tegenstelling tot het vakantiepark in Schin op Geul waar een uitgebreide informatiecampagne voor de bewoners werd uitgerold, is er voor Berg en Terblijt niets geregeld. Er is geen omgevingsvergunning gepubliceerd. “Nee, ik weet nergens van,” antwoordt Huub In de Braekt, voorzitter van het Kernoverleg van Berg en Terblijt. “Er is ook geen inspraaktraject geweest.”

TV Valkenburg heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul gebeld met de vraag of er een omgevingsvergunning is aangevraagd en afgegeven. We kregen vóór deze publicatie geen antwoord.

Foto’s Europarcs

← Vorig bericht

Expositie Harry Koolen in het Museum Valkenburg

Geen TV-schermen bij EK-wedstrijden, nog geen oranjegevoel

Volgend bericht →