Ontbijt levert geld en gezondheid op

Voorpagina » Toerisme » Ontbijt levert geld en gezondheid op

Woensdagochtend brachten 26 leerlingen van OBS Broekhem een ontbijtje bij burgemeester Jan Schrijen in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.
Burgemeester Jan Schrijen onderstreept hiermee het belang van een gezond ontbijt.
Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Schrijen symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep 6/7 namen de cheque met een bedrag van € 117,- in ontvangst.
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.
Foto’s gemeente Valkenburg aan de Geul

← Vorig bericht

Succes garage Aan de Kei: het duurt nog even

Extra concert van André Rieu

Volgend bericht →