5e Canicross, Dogscooter en Bikejoring Vilt

Voorpagina » Toerisme » 5e Canicross, Dogscooter en Bikejoring Vilt

Op zaterdag 4 mei wordt in Vilt het 5de Canicross, Dogscooter en Bikejoring Event georganiseerd. Bij velen zal deze sport nog niet zo bekend zijn.
Canicross
Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. Deze sport staat open voor alle typen honden, klein of groot, ras of geen ras. In Nederland is het nog een vrij onbekende sport die echter zeer snel groeit.
Bikejoring
Bikejoring is een fantastische en dynamische sport voor baas en hond. Bikejoring wordt met name in een bosrijke omgeving gedaan waarbij de hond voor de mountainbike uitrent en je als het ware voorttrekt. De hond draagt een speciaal tuig en aan het tuig zit een elastische en dus verende lijn van maximaal 2,5 meter lang. Deze lijn zit vast aan de stuurpen of het frame van de fiets en wordt via een lijnuithouder van flexibel materiaal naar voren geleid zodat de lijn het voorwiel niet kan raken.
Dogscooter
Tevens vindt ook een startserie met de dogscooter plaats. Dogscooter is gelijk aan bikejoring, echter i.p.v. een fiets heeft de deelnemer een speciale step die door de hond wordt voortgetrokken over een uitgezet parcours.
De canicross en bikejoring wordt een sportief en grandioos Euregionaal spektakel met deelnemers, publiek en organisatie uit Nederland, België, Duitsland, UK en Zwitserland. De bossen nabij Vilt bieden een ideale omgeving. De inschrijving is tussen 8:30 uur en 10:30 uur.

← Vorig bericht

Overleg over Foodlab, B.I.Z. en leegstand

Verhalen over 'Huizen van Verzet' in Valkenburg

Volgend bericht →