5e vrije slag toernooi in valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » 5e vrije slag toernooi in valkenburg

9 April is het weer zoverBij de ingebruikname van het zwembad in Sport- en Recreatiecentrum Polfermolen in Valkenburg in oktober 2002 organiseerde ZC Valkenburg voor het eerst een Vrije Slag Toernooi.
Daarna werd dit Toernooi steeds gehouden op Paasmaandag. 9 April is het weer zover: voor de vijfde keer vindt het Vrije Slag Toernooi van ZwemClub Valkenburg plaats.
Voor deze internationale wedstrijd zijn alle clubs in de Euregio uitgenodigd. Maandag zullen dan ook vele tientallen zwemmers van 12 verenigingen aan de start verschijnen. Het programma is zeer aantrekkelijk voor zowel deelnemers als toeschouwers.
Het is een soort sprint-toernooi waarbij alle deelnemers 2 x 50m én 1 x 100m vrije slag zwemmen. De resultaten op deze afstanden bepalen de startlijst voor de 200m. Uiteraard zwemt elke deelnemer in zijn eigen leeftijdscategorie. (Voor de prilste jeugd, geboren in 1996 of later, zijn de afstanden gehalveerd!). Het toernooi start om 10.00 uur.
Na de grote pauze zal om ongeveer 15.00 uur de wedstrijd hervat worden met twee recordpogingen door de zwemmers van ZC Valkenburg. De jongens jeugd gaan een poging ondernemen het Limburgse record (van 9 minuut 43,78 sec.) op de 10x100m vrije slag, dat sinds 8 december 2002 op naam staat van sgHGK, te verbeteren.
De dames gaan een aanval doen op het meer dan 20 jaar oude Limburgse record (van 10 minuut 35,10 sec.; op naam van MZ&PC sinds 17 november 1985) over dezelfde afstand. Hierna wordt het toernooi vervolgt met de 200m afstanden. Per leeftijdscategorie wordt de overall-winnaar bepaald door het optellen van de tijden over alle vier de races. Belangstellenden zijn van harte welkom. De entree is vrij.

← Vorig bericht

Verslagen en uitslagen van 31 maart

Openingstoernooi L.T.C. Valkenburg

Volgend bericht →