Vandaag wordt 5G in Valkenburg aan de Geul aangezet

Voorpagina » Nieuws » Vandaag wordt 5G in Valkenburg aan de Geul aangezet

Vanaf vandaag – dinsdag 28 juli 2020 – is het 5G-netwerk van T-Mobile Nederland ook in Valkenburg aan de Geul beschikbaar. Inwoners en bedrijven van de gemeente krijgen in de komende dagen toegang tot de ongekende mogelijkheden die het 5G-netwerk biedt. Mogelijkheden die zorgen voor digitale innovatie van stad en dorp, zodat lokale ondernemers verder kunnen innoveren en inwoners nog meer uit hun smartphone of tablet kunnen halen.

Valkenburg aan de Geul beschikt binnen een aantal dagen over het T-Mobile 5G-netwerk. Daarmee stapt deze gemeente, samen met het grootste gedeelte van de rest van Nederland, in een nieuwe fase van mobiel internet. Een ontwikkeling waar de afgelopen jaren veel over gesproken is. De 5G-technologie neemt Nederland mee naar een toekomst van ongekende mogelijkheden. Eind 2020 is het 5G-netwerk van
T-Mobile landelijk dekkend.

Mast in Oud-Valkenburg

Slimmer en dynamischer 
5G biedt mogelijkheden voor slimmere steden en dorpen (smart cities) in Nederland, waar alle inwoners, lokale ondernemers en organisaties profijt van kunnen hebben. Door veel gemeenten is daarom reikhalzend uitgekeken naar de mogelijkheden van smart cities. Bijvoorbeeld in de vorm van slimme verkeerslichten die zorgen voor een betere verkeersdoorstroming tijdens spitsuur en zo bijvoorbeeld ambulances en politie helpen sneller op locatie te zijn. Slimme toepassingen in de verkeerslichten zorgen ervoor dat de weg zoveel mogelijk vrij is voor de hulpverleners. In drukke steden die logistieke problemen ervaren met parkeren en files, kunnen slimme sensoren helpen de infrastructuur te verbeteren. Leon Toet, Directeur Zakelijke Markt: “De mogelijkheden voor ondernemers in Valkenburg aan de Geul zijn eindeloos.”

Toegang tot 5G
In de komende dagen krijgen klanten met een T-Mobile Unlimited en Unlimited Plus abonnement en een geschikt 5G-toestel automatisch toegang tot het 5G-netwerk van T-Mobile. Gebruikers met een T-Mobile Go abonnement zonder Unlimited, kunnen dan 5G-toegang als optie toevoegen aan hun abonnement. Het nieuwe netwerk biedt ondernemers mogelijkheden voor nieuwe innovatieve en laagdrempelige IoT-toepassingen.

Foto Hein Reuters, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Lindenlaan krijgt drie huurwoningen voor starters

Online enquete wateroverlast kent veel respondenten

Volgend bericht →