60.000 mensen hand-in-hand eisen sluiting Tihange kerncentrale

Voorpagina » Toerisme » 60.000 mensen hand-in-hand eisen sluiting Tihange kerncentrale

Er is veel steun voor de actie om de kerncentrale in het Belgische Tihange te sluiten. Nederlandse parlementariërs doen ook mee op 25 juni a.s. Dan vormen 60.000 mensen uit België, Duitsland en Nederland een menselijke ketting van 90 kilometer lang, van Aken via Maastricht en Luik naar de Belgische kerncentrales in Tihange. Er hebben zich al meer dan 15.000 mensen aangemeld.
De gemeenteraden van Valkenburg aan de Geul, Heerlen, Vaals, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten hebben allemaal unaniem hun steun uitgesproken voor de actie. Het provinciebestuur heeft gedeputeerde Prevoo toestemming gegeven zich als ambassadeur van de actie op te werpen.
Vandaag maken een aantal Tweede Kamerleden bekend deel te gaan nemen. Op 11 mei nemen de autoriteiten van Limburg een principebesluit of ze de actie gaan toestaan. Op 15 mei praten de directies van de Veiligheidsregio’s met een nucleaire installatie in hun achtertuin met Minister Schultz van Haegen over de voortdurende onrust rond de veiligheid van buitenlandse kerncentrales, de distributie van jodiumtabletten en het nieuwe ‘crisisplan stralingsincidenten’.
In Limburg is heel veel onrust ontstaan na publicatie van een door het Oostenrijks gerenommeerde Institut für Sicherheits- und Risikowissenschaften (ISR) opgesteld scenario waarin bekeken werd wat de consequenties zouden kunnen zijn van een groot ongeval in één van de Tihange-centrales.

← Vorig bericht

Kwart verkeersborden versleten

"Adelante Schaakt" succesvol bij Euro-Chess 2017

Volgend bericht →