6600 Valkenburgers ontvangen brief keuze Donorregistratie

Voorpagina » Nieuws » 6600 Valkenburgers ontvangen brief keuze Donorregistratie

Iedereen vanaf 18 jaar in de gemeente Valkenburg aan de Geul die nog geen keuze heeft ingevuld in het Donorregister, ontvangt uiterlijk 9 januari 2021 een brief met de vraag dat alsnog te doen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verstuurt brieven naar ongeveer 6600 inwoners van Valkenburg aan de Geul.

Sinds 1 juli 2020 heeft Nederland een nieuwe donorwet. Iedereen vanaf 18 jaar komt in het Donorregister. Je kunt je keuze zelf invullen op www.donorregister.nl. Maak je geen keuze? Dan kom je in het register met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Dat betekent dat je organen en weefsels na je overlijden naar een patiënt kunnen gaan. Minister van Ark van het ministerie van VWS: “Orgaandonatie is geen makkelijk onderwerp om over te praten, maar het is belangrijk dat iedereen bewust zijn of haar keuze invult in het Donorregister.”

Brieven van het Donorregister
Om mensen die nog een keuze moeten invullen hieraan te herinneren, verstuurt het ministerie van VWS brieven. Bij de brieven zit een formulier waarop je je keuze kunt invullen. Als je al weet welke van de vier mogelijkheden je kiest, hoef je niet op de brief te wachten. Je kunt je keuze op ieder moment invullen óf wijzigen via www.donorregister.nl.

Inwoners van de gemeente Valkenburg aan de Geul die nog geen keuze hebben ingevuld, ontvangen de eerste brief rond 9 januari 2021. Als je zes weken na ontvangst van de brief geen keuze hebt ingevuld, krijg je een tweede brief. Onderneem je daarna nog steeds geen actie, dan kom je met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ in het Donorregister. Ook hierover ontvang je een bevestigingsbrief. 

Dit vulden inwoners van Valkenburg aan de Geul in
Tot 1 december 2020 vulde 53,8% van de inwoners van Valkenburg aan de Geul vanaf 18 jaar zijn keuze over orgaan- en weefseldonatie in.Hiervan gaf 53,2% toestemming voor orgaandonatie na overlijden, 32,6% wil geen orgaandonor worden en 14,2% laat deze keuze over aan de partner, familie of iemand anders.

← Vorig bericht

Protestantse Gemeenschap krijgt krimpgeld vóór Nieuwjaar

DOCU’S: “In gesprek met Frans Croonenberg’ deel 2

Volgend bericht →