Onderzoek nieuwe ondergrondse parkeergarage Berkelplein en woningbouw

Voorpagina » Toerisme » Onderzoek nieuwe ondergrondse parkeergarage Berkelplein en woningbouw

De gemeente Valkenburg aan de Geul wil € 150.000,- vrijmaken in de begroting voor de herontwikkeling van het evenementenplein op het Walramplein en voor het in de toekomst realiseren van een ondergrondse parkeergarage met park en vastgoed-ontwikkeling op het Berkelplein.
Dat bleek maandagavond tijdens de commissievergadering voor financiën ter voorbereiding op de begrotingsbehandeling van komende dinsdag. Wethouder Carlo Vankan zei dat in de nabije toekomst er veel ontwikkelingen te verwachten zullen zijn over het Berkelplein. Er zullen diverse onderzoeken worden verricht over de functie van dat plein. Te denken valt aan parkeerfuncties, vastgoed-ontwikkeling en andere functionele invulling.
Kosten € 150.000,-.
Vankan zei duidelijk dat het plan ook niet door kan gaan. “We moeten een goede businesscase maken. Daarvoor Valkenburg aan de Geul blijvend moeten ontwikkelen om klaar te zijn voor de toekomst wat betreft parkeren”, aldus wethouder Fysiek Domein.
Uit de beantwoording van technische vragen van de Seniorenpartij blijkt het volgende: “Omdat het economisch gezien niet verstandig is de parkeertarieven verder te verhogen en vanwege de fiscale consequenties gebiedt de eerlijk te zeggen dat onze verwachtingen ten aanzien van de haalbaarheid van een rendabele exploitatie van deze ondergrondse parkeergarage niet hoog gespannen zijn.”
Archieffoto TV Valkenburg
 

← Vorig bericht

Sportverkiezing 2018: sportteam van het jaar senioren

Dubbelfeest in Houthem St. Gerlach

Volgend bericht →