75 jaar Amerikaanse begraafplaats in Margraten

Voorpagina » Toerisme » 75 jaar Amerikaanse begraafplaats in Margraten

Op donderdag 26 september om 19:30 uur wordt in het kader van 75 jaar bevrijding een lezing gegeven door Valkenburger Frenk Lahaye in De Post aan de Poststraat in Valkenburg-c. Het onderwerp van de lezing is 75 jaar Amerikaanse begraafplaats in  Margraten.
De geschiedenis
Op 10 november 1944 werd korporaal John D. Singer als eerste gesneuvelde Amerikaanse soldaat in Margraten begraven. Op dat moment kon niemand bevatten hoeveel Amerikaanse soldaten hun laatste rustplaats zouden vinden in het heuvelland. Nu 75 jaar later is de 26,5 hectare grote begraafplaats in Margraten een indrukwekkende plek voor herinnering en bezinning waar ruim 8000 soldaten hun laatste rustplaats kregen. Senior Associate Frenk Lahaye werkt al ruim 25 jaar voor de American Battle Monuments Commission en gaat in deze lezing dieper in op het ontstaan, de ontwikkeling en de toekomst van de enige Amerikaanse Militaire begraafplaats in Nederland.
De lezing is gratis te bezoeken voor max. 75 personen, echter u dient een gratis ticket te bestellen. U kunt dit doen via deze pagina: https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/we-do-remember-lezing-over-75-jaar-amerikaanse-begraafplaats-margraten/

← Vorig bericht

Sjinse B&B's doen het prima

Onderzoek naar nieuwe accommodatie voor SV Geuldal

Volgend bericht →