75 jarig bevrijdingsfeest tekort van € 14.000

Voorpagina » Toerisme » 75 jarig bevrijdingsfeest tekort van € 14.000
De organisatie rond de 75 jarige viering van de bevrijding komt € 14.208,- tekort. Voor de verwezenlijking van het programma hebben burgemeester en wethouders een bedrag van € 70.000,- uit vrijgemaakt. Daarnaast verleende de Provincie Limburg een subsidie van € 5.000,-.
De oorzaak van het tekort is te wijten aan vier elementen, schrijft wethouder Claudia Bisschops (CDA) aan de gemeenteraad:

1. Het aantal veteranen, hun familie en begeleiders was hoger dan verwacht. Daarnaast namen ze ook aan meer activiteiten op meer dagen deel. De kosten van het verblijf in onze gemeente kwamen voor onze rekening;
2. Extra kosten voor het bevrijdingsfeest als gevolg van veiligheidsmaatregelen, podium, geluid en professionele begeleiding;
3. Extra kosten als gevolg van de promotie en de aankleding van de gemeente. Zo werden er lantaarnpaalbanieren aangeschaft, werd een speciale website ontwikkeld en was er gratis huis-aan-huis informatie;
4. Voor de aanschaf van diverse foto’s die voor onder andere de fotoborden in het centrum en de kernen geplaatst zijn, moest onvoorzien toch betaald worden.
Binnenkort zal de gemeenteraad het tekort bespreken en – wellicht – aanzuiveren. Klik hier om de complete evaluatie te lezen. Dit is de begeleidende brief van de wethouder aan de raad.
Wanneer de discussie in de raad gevoerd gaat worden is niet duidelijk. Het coronavirus heeft ook de lokale democratie stilgelegd.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Roger Villevoye zingt "Alles kump good"

Musicus en zanger Guus Smeets overleden

Volgend bericht →