82ste boetetocht naar Banneux

Voorpagina » Toerisme » 82ste boetetocht naar Banneux

Op de vooravond van kerstmis 2019 is vanuit de HH. Nicolaas- en Barbarakerk in het centrum van Valkenburg de 82ste editie van de R.K. Kerst-Boete-Bidweg te voet naar Banneux begonnen. Tientallen pelgrims woonden vanaf half 9 de mis bij die door pastoor Jansen werd voorgegaan.

banneuxtocht 2019

Op de route richting het Belgische bedevaartsoord sluiten steeds meer wandelaars/pelgrims zich bij de stoet aan. De route loopt over verharde wegen. De editie dit jaar startte in de regen, maar in de loop van de dag zou het weer opklaren. Ongeacht de weersomstandigheden en ongeacht de duisternis op de Côte de Tancrémont, stappen zij dapper door richting Banneux. Daar zal de nachtmis opgeluisterd worden door het leerlingenorkest van Walram’s Genootschap uit Valkenburg.
Bij gelegenheid van de 80ste tocht is in 2017 door TV Valkenburg een documentaire gemaakt. Deze documentaire is hier te bekijken. De documentaire wordt vandaag, Eerste en Tweede kerstdag via TV Valkenburg nogmaals herhaald op deze tijden: 08, 13, 18, 23 uur.
Foto’s en video Fons Winteraeken, TV Valkenburg
https://youtu.be/1IOqbCNx42Q&rel=0

← Vorig bericht

Openingstijden Kerststad tijdens de kerstvakantie

Missen met kerst in de gemeente Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →