A1 Vilt/Bequick wint van ESC

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » A1 Vilt/Bequick wint van ESC

Zondag betraden het A1-team van Vilt/Bequick en ESC het veld in de Bosdries.Ook deze wedstrijd van de recreanten tegen Wijnandia werd nipt verloren. In het begin van de eerste helft werd Vilt/BeQuick overlopen door de gasten. Binnen een mum van tijd was de tussenstand 0-3. Hierna maakt Vilt/BeQuick het eerste doelpunt. De bezoekers lieten het niet zitten en maakten meteen 1-4. Nadat beide teams om en om gescoord hadden kwam er 2-5 op het scorebord. Hierna had Vilt/Bequick de zaakjes goed in order en werd het via enkele mooie aanvallen 5-5. Vlak voor de pauze scoorde de gasten 5-6.
In de tweede helft was Vilt/Bequick nog niet bij de les of het stond al 5-8. Deze achterstand heeft Vilt/BeQuick niet meer kunnen ophalen en uiteindelijk werd met 10-13 verloren.
Verslag: Martin Slenter.
Dames senioren speelden op verzoek van Iason hun wedstrijd al vrijdagavond.Eer de dames het in de gaten hadden stond er al een 1-10 achterstand op het scorebord, daarna een geweldig offensief van Vilt/Be Quick.Waardoor de rust met 8-11 bereikt werd.Ook het begin van de tweede helft verliep niet goed, weer waren er teveel doelpunten tegen. Een goede eindspurt leverde wel nog mooie doelpunten op, maar er werd toch nog verloren met 13-19.
Verslag: Maria Starren-Hendriks.

C1 schuift Marsna simpel aan de kant
Koploper Vilt/Be Quick was afgelopen weekeinde te gast in Meerssen. Daar stond Marsna op het programma. De thuisclub had gedurende de hele wedstrijd meer rugby voor ogen dan handbal. De C1 van Vilt/Be Quick werd geregeld de kleding van het lijf getrokken. Kimmy had soms zelfs drie tegenstanders letterlijk aan zich hangen. De man in het zwart was echter mild voor Marsna en bestrafte het onsportieve handbal zelden af. Desondanks kwam de scoringsmachine van Vilt/BQ langzaam maar zeker goed op gang terwijl de eigen verdediging maar sporadisch een doelpunt hoefde toe te staan. De ruststand van 3-8 voor de koploper was dan ook meer als verdiend.
In de tweede helft speelde Marsna dat enkele nieuwe spelers voor het team gevonden had – nog agressiever en had meer oog voor de tegenstander dan voor de bal. Ondanks het feit dat er zeven doelpunten van Vilt/Be Quick om onduidelijke redenen werden afgekeurd, en vier duidelijke strafworpen niet werden gegeven lieten de meiden van Vilt/BQ zich niet van de wijs brengen. Sterker nog: Marsna kwam er aanvallend geen moment meer aan te pas en wist in de hele tweede helft geen enkele maal keepster Ivana te verrassen. Daarentegen scoorde Vilt/BQ nog vijf maal maar door een administratieve fout van de scheidsrechter werd het niet 3-13 maar uiteindelijk 3-12. Door deze zege blijft de C1 van Vilt/Be Quick alleen aan kop staan, gevolgd door Minor met een achterstand van 2 punten.
Verslag: Jurgen Simon

A1 Vilt/Bequick wint van ESC na sterke tweede helft
Zondag betraden het A1-team van Vilt/Bequick en ESC het veld in de Bosdries. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen behaalde Vilt/Be Quick een moeizame 10-8 overwinning. Coach Ad Bus had zijn meiden in de voorbespreking meegegeven om vanaf het beginsignaal volledig geconcentreerd te spelen. In de eerste dertig minuten leek het A-team echter wel verlamd. Langzaam opbrengen van de bal en statisch rondspelen in de aanval was het spelbeeld. De scheidsrechter kon niet anders dan vaak tijdspel fluiten. Emma Urlings had weer haar oude vorm te pakken, en zij hield haar ploeg overeind. De ruststand was 3-2 in het voordeel van Vilt/Be/Quick.
De coach van de thuisploeg liet zijn ongenoegen over het vertoonde spel duidelijk merken. Opdracht was om in de tweede helft de bal snel op te brengen en met wissels de opbouwers in stelling te brengen. Onder aanvoering van Daniëlle Habets speelde Vilt/Be Quick plots aanvallend goed en door scores van o.a. Joany Defaux en Jennifer Ubags liep men vier doelpunten uit. Verdedigend stond Vilt nu ook goed, en Emma Urlings liet zich nog maar drie keer verrassen. Tessa Biermans maakte in de laatste seconden en pracht doelpunt en zo won Vilt/Bequick uiteindelijk toch nog terecht met 11-5.
Verslag: Ad Bus

← Vorig bericht

Mike nieuwe jeugdprins voor JCV de Foekepot

S.E.C. Heren klaar voor topper

Volgend bericht →