Tussen 16 en 22 maart a.s. voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan het asfalt van de A79 van Heerlen richting Maastricht, tussen knooppunt Kunderberg en knooppunt Kruisdonk. De A79 is dan afgesloten voor alle weggebruikers. Verkeer richting Maastricht moet rekening houden met een omleiding en een extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.

De A79 richting Maastricht – inclusief alle toe- en afritten – is afgesloten tussen knooppunt Kunderberg en knooppunt Kruisdonk op de volgende dagen en tijden:
– In het weekeinde van vrijdag 16 maart 21.00 uur tot maandag 19 maart 5.00 uur.
– en vervolgens nog drie avonden en nachten: maandag 19 maart, dinsdag 20 maart en woensdag 21 maart, telkens van 21.00 – 6.00 uur.

Het verkeer vanuit Heerlen en Duitsland richting Maastricht volgt een omleiding via de A76 richting Geleen tot aan knooppunt Kerensheide. Weggebruikers gaan vervolgens bij knooppunt Kerensheide over op de A2 richting Maastricht. Voor lokaal verkeer is er ter plaatse een omleiding.

Let op: de onderhoudswerkzaamheden zijn weersafhankelijk. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan. Ze worden dan opnieuw ingepland.