‘Aan tafel’ met multidimensionale kunst in museum

Voorpagina » Toerisme » ‘Aan tafel’ met multidimensionale kunst in museum

Met ‘Aan tafel’ vindt van 21 juni t/m 2 augustus 2020 in de Jacques Vonk-zaal van Museum Valkenburg een tentoonstelling plaats met multidimensionale kunst van de Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers (1962).

Peter Slegers

Peter Slegers
Hij heeft een passie voor authentieke kunst. De afgelopen jaren maakte hij werken, geïnspireerd op schilderijen van kunstenaars als Degas, Manet en Rembrandt. Deze werken waren op maat van het origineel. In deze meerdimensionale werken leidden de kenmerken van zijn schilderkunst, in combinatie met video beelden en geluids-projecties, tot een geheel nieuwe beleving van kunst. Op uitnodiging van Museum Valkenburg exposeert Peter in de Jacques Vonk-zaal met een heel nieuw meerdimensionaal project, geïnspireerd op ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci.
Recent project
Over zijn recente project zegt Peter zelf: ‘Ik heb uitvoerig onderzoek gedaan naar het werk van Leonardo en zijn drijfveren. In de kapel Santa Maria Delle Grazie in Milaan heb ik het origineel bestudeerd. Vele elementen in Het Laatste Avondmaal fascineren me zoals astro-theologische verwijzingen, de toepassing van de ‘gulden snede’ en vooral het gebruik van verbeelding. Ik voer mijn interpretatie van Leonardo’s werk uit met figuren op ware grootte, op een doek van 650 bij 250 cm. Ik nodig bezoekers uit  ‘aan tafel’ om het werk meerdimensionaal te ervaren, waarbij het doel is om álle zintuigen te prikkelen’.

← Vorig bericht

Dit jaar definitief geen kermis in Valkenburg-centrum

Openbaar toilet op verzoek van retailondernemers

Volgend bericht →