Aanbesteding nieuw ‘Knopen Lopen-wandelnetwerk’

Voorpagina » Nieuws » Aanbesteding nieuw ‘Knopen Lopen-wandelnetwerk’

Donderdag 18 maart 2021 tekenen de zestien Zuid-Limburgse gemeenten in Houthem-St.Gerlach de Samenwerkingsovereenkomst ‘Knopen Lopen’ voor de aanbesteding van een nieuw wandelnetwerk voor Zuid-Limburg. Uit onderzoek blijkt dat wandelen één van de belangrijkste vrijetijdsbestedingen is. De Provincie Limburg gaf eerder al aan bereid te zijn in het nieuwe netwerk te investeren mits de zestien Zuid-Limburgse gemeenten dat ook deden.

knopen lopen

Voor de Zuid-Limburgse inwoners en gasten betekent dit dat de gekleurde paaltjes in de diverse routes het komende jaar geleidelijk vervangen gaan worden door ‘knopen’ oftewel nummerbordjes die het mogelijk maken om eigen routes samen te stellen.

Het netwerk van circa 1800 kilometer zal aangelegd worden in de driehoek tussen Sittard-Geleen, Vaals en Eijsden-Margraten en zal nauw aansluiten op de reeds bestaande knooppunten-netwerken van Echt-Susteren, de Belgische Voerstreek en het Aachener Wald. Ook toekomstige netwerken van Städteregion Aachen en Selfkant zullen in de nabije toekomst aangesloten worden.

← Vorig bericht

Pro­vin­cie Lim­burg doet mee aan bidboek Su­per WK wiel­ren­nen in 2027

Zondag handhavingsactie in natuurgebied Ingendael

Volgend bericht →