Aangekochte grond in Berg wellicht voor nieuwbouw school en/of sporthal

Voorpagina » Nieuws » Aangekochte grond in Berg wellicht voor nieuwbouw school en/of sporthal

Het college van B&W heeft maandagavond groen licht gekregen voor de aankoop van strategisch gelegen gronden aan de Langen Akker in Berg & Terblijt. De aankoopprijs bedraagt € 178.520,00,- zijnde € 8,00 per vierkante meter. Mogelijk dat de aangekochte gronden bestemd zijn voor de nieuwbouw van de Openbare Basisschool Berg en/of nieuwbouw van de inmiddels boekhoudkundig afgeschreven sporthal De Bosdries. Wethouder Vankan deed er maandagavond nog het zwijgen toe. De mogelijkheden staan echter wel te lezen in een brief aan de gemeenteraad. In een besloten vergadering zijn alle raadsleden eerder geïnformeerd over de aankoop.

Langen Akker Berg Google maps

College besluit volgende week
De aangekochte gronden liggen naast een waterwingebied. Daar ligt ook een gangenstelsel naast, iets ten noorden op een helling. “Daar is de gemeente niet van plan om te bouwen,” zei Vankan. De gemeente is er in ieder geval iets mee van plan in Berg. Volgende week dinsdag besluit het college en zal in een brief  de gemeenteraad, de bewoners en de pers informeren. De koopakte is officieel nog niet getekend.

Raadsinformatie
In de brief aan de gemeenteraad staat het volgende te lezen: “Aan de Langen Akker in Berg & Terblijt liggen verschillende weilanden direct aansluitend aan de kern Berg. In het voorjaar van 2020 bleek dat verschillende percelen, van verschillende eigenaren, in de vrije verkoop waren. Hoewel de gemeente geen directe invulling of functie voor ogen heeft voor de gronden, maar gelet op de ligging van de gronden direct aan de rand van de kern Berg, maar ook aansluitend aan de natuur, de goede ontsluiting, de ontwikkelingen in de kern Berg (nieuwbouw basisschool en toekomst sporthal De Bosdries), de transitieopgave(s) van de gemeente, de woonwensen in de kern.”

Foto Google maps

← Vorig bericht

Aanbieding profielschets nieuwe burgemeester in extra raadsvergadering

Hommage aan een Amsterdamse Limburger

Volgend bericht →