Aankoop weiland voor parkeerplaats in Houthem

Voorpagina » Toerisme » Aankoop weiland voor parkeerplaats in Houthem

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft een stuk weiland in Houthem aangekocht. Het is 10.000m2 groot en ligt tussen de weg Houthem en de spoorbaan. In Houthem bekent als ‘het wijland’. De strook langs de bebouwing zal gebruikt worden voor langparkeren en er wordt een overstappunt voor de trein gerealiseerd.
Er was tijdens de renovatie van de weg Houthem tussen de kern Houthem en Hoeve Broers een probleem ontstaan. Om op dat stuk weg een breed trottoir, parkeervakken en een voldoende brede rijbaan te realiseren was er te weinig ruimte. “En om de bezoekers uit hun auto te laten stappen en in het groen terecht te komen, was geen optie voor het college”, legt wethouder Vankan uit aan de commissie dinsdagavond.
Door de aankoop van het stuk weiland kunnen treinreizigers van en naar Houthem gebruik maken van een pad door het ‘wyland’. “Op 3 april komt ProRail naar Valkenburg om over de plannen voor het overstappunt te overleggen. “Wethouder Vermeer zal ook aanschuiven, maar dan voor de problematiek rond de stoomtrein van de ZLSM”, aldus Vankan.

← Vorig bericht

Krachtstroom voor het Walramplein

Excursie groeve 't Rooth

Volgend bericht →