Aanpassingen aan bloemenplan voor het centrum

Voorpagina » Toerisme » Aanpassingen aan bloemenplan voor het centrum

Tijdens de raadsvergadering kwam het bloemenproject ter sprake. Door de warme en droge zomer van 2018 moest bijna dagelijks bewaterd worden. Dit werd gedaan door de buitendienst van de gemeente met als resultaat een zware kostenpost. 
Wethouder Claudia Bisschops (CDA) kwam na overleg met de plaatselijke ondernemers met een voorstel dat de gemeente in 2019 € 12.500,- financiert en de verzorging van de bloemen in het centrum door ‘Annex’, een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft, zal worden gedaan. Dit dient wel in samenspraak met de gemeente Maastricht te worden geregeld. Meerkosten komen dan voor rekening van de ondernemers zelf.
Pat-Jos Huisman (PGP) pleitte zelfs voor meer aanplant van bomen en vergroening van het centrum. Bovendien vinden er gesprekken met de ondernemers plaats voor de oprichting van een B.I.Z. (dat is een Bedrijfs InvesteringsZone,red.). In ieder geval zullen de kosten vanaf 2020 door het B.I.Z. moeten worden gedragen of door de ondernemers zelf. 
Met dit voorstel gingen alle politieke fracties in de raad akkoord.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

S.E.C.-Dames winnen topper tegen medekoploper

Jubilaris zangvereniging Eendracht Sibbe

Volgend bericht →