Aanpassingen aan bouwvergunning Croix de Bourgogne

Voorpagina » Nieuws » Aanpassingen aan bouwvergunning Croix de Bourgogne

De projectontwikkelaar die hotel Croix de Bourgogne wil gaan bouwen, heeft de dag voor kerstmis een gewijzigde bouwvergunning bij de gemeente ingediend. Uit navraag bij de gemeente blijkt dat het oorspronkelijke ontwerp “tegen het licht is gehouden”.

afbeelding Croix de Bourgogne

Nieuwe aanvraag, nieuw besluit
Het heeft te maken met de huidige situatie op de financiële markt en op de bouwmarkt, schrijft de gemeentewoordvoerder op vragen van TV Valkenburg. Er zijn wijzigingen aangebracht. Voor wijzigingen aan een vergund project dient een aangepaste vergunning verleend te worden. De nieuwe, aangepaste aanvraag wordt door de gemeente en door de stadsbouwmeester in behandeling genomen en opnieuw getoetst. Het besluit zal over enkele weken voor iedereen ter inzage worden gelegd.

Projectontwikkelaar zet toch door
De mogelijke bouw van Croix de Bourgogne zal op het Th.Dorrenplein/Gosewijnstraat plaatshebben. Eerder deelde wethouder Vankan de gemeenteraad mee dat er in het eerste kwartaal van 2022 besloten wordt of het hotel wel of niet wordt gebouwd. Het ziet er nu naar uit dat de projectontwikkelaar toch zal doorzetten om de bouw gerealiseerd te krijgen. Waarschijnlijk wordt het een vereenvoudigde bouw die tevens wellicht goedkoper zal zijn. De nabije toekomst zal duidelijkheid brengen.

Eerdere afbeeldingen uit het TV Valkenburg archief

← Vorig bericht

Sluit je aan bij de voetbedevaart van Berg naar Houthem

Vragen VVD over nieuwe aanvraag bouw Croix de Bourgogne

Volgend bericht →