Aanstelling van een projectmanager Agenda Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Aanstelling van een projectmanager Agenda Valkenburg

Deze maand nogHet gemeentebestuur hoopt deze maand tot benoeming van een projectmanager over te kunnen gaan die het gehele plan- en procesmatige deel van de veelomvattende centrumplannen, genaamd Agenda
Valkenburg, gaat aansturen en begeleiden.
Dat maakte burgemeester Martin Eurlings woensdagmiddag bekend. “Dit jaar willen wij een presentatie geven over de plannen die er zijn rond het Geuleiland” zei hij. Dat is het gebied op en rond het Th.Dorrenplein. “Wij maken de plannen bekend in samenhang met de groene vleugels van Valkenburg”. Dat is de ontwikkeling van de natuur richting Houthem.
“Tijdens die presentatie informeren wij en geven achtergronden over de bestrating in het centrum, de verlichting, ontwikkeling van het postkantoor en Lindenlaan. “We proberen zo concreet mogelijk te zijn”.
“Bovendien geven we meer informatie over de historische muur die opgegraven werd afgelopen zomer en hoe we die bovengronds zichtbaar willen maken. Ook informeren we over de verkeerssituatie en de parkeermogelijkheden in het centrum”.
Over de bouwplannen in de Pelerinstraat is Eurlings duidelijk. “Er komen geen winkels! Met het kerkbestuur is één keer overlegd. Die bebouwing heeft nu géén prioriteit”.
Eurlings heeft geleerd van de kritiek die de laatste tijd over hem en het gemeentebestuur is uitgestort. “Laat duidelijk zijn dat wij daarvan geleerd hebben”. Wie met plannen naar buiten komt, kan reactie verwachten. Daarom presenteren we pas plannen als ze duidelijk zijn. Maar dan pok meer in samenhang en in hapklare brokken” zegt Eurlings.
“Er wordt naar Valkenburg aan de Geul gekeken”.

← Vorig bericht

Internationale kerstbomen tentoonstelling in centrum

Het Corneliusoktaaf in Schin op Geul

Volgend bericht →

Plaats een reactie