AB: Komen Innovo en Vluchtelingenwerk afspraken niet na?

Voorpagina » Toerisme » AB: Komen Innovo en Vluchtelingenwerk afspraken niet na?

Henk Bemelmans van de fractie Algemeen Belang heeft in een brief aan het gemeentebestuur zijn zorgen uitgesproken over het toelatingsbeleid van Innovo voor asielkinderen voor de basisschool St.Antonius in Schin op Geul. De school verkeert in zwaar weer en de ouders uit die kern doen er alles aan het aantal kinderen boven de ‘sluitingsnorm’ uit te laten komen.
In de brief schrijft Henk Bemelmans daarover het volgende:”Groot is dan ook onze verbazing als wij constateren dat, door Innovo, deze mensen het advies krijgen om hun kinderen op een andere school te plaatsen dan in Schin op Geul omdat er gezegd wordt dat de school gaat sluiten. Ook vluchtelingenwerk adviseert de ouders om hun kinderen elders te plaatsen”.
Bemelmans wil van het college weten of ze het met Algemeen Belang eens is dat ook Innovo en Vluchtelingenwerk een inspanningsverplichting heeft ten aanzien van het plaatsen van kinderen ?
Klik op de link https://tvvalkenburg.tv/wp-content/uploads/2016/04/2016-04-22-AB-artikel-41-basisschool-SOG.pdf om de volledige brief van AB te lezen.

← Vorig bericht

Hockeyprogramma VHV Sjinborn

Nieuw programma TV Valkenburg: WijValkenburg

Volgend bericht →