AB stelt drugsproblematiek aan de kaak.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » AB stelt drugsproblematiek aan de kaak.

Het dealen gebeurt steeds openlijker.Drugsproblematiek in de gemeente Valkenburg aan de Geul is steeds meer zichtbaar in het straatbeeld.
Dat schrijft Kevin Rouwette, fractievoorzitter van Algemeen Belang in de gemeenteraad in een brief aan het gemeentebestuur. "Vroeger werd stiekem op afgelegen plaatsen gedeald, tegenwoordig lijkt het een openbare aangelegenheid te worden", aldus AB.

Rouwette vraagt het College van B&W om met een voostel te komen tot integrale aanpak tussen gemeente, politie en Wonen Zuid om de problematiek een halt toe te roepen.

Hieronder leest u de volledige brief van Algemeen Belang:

Raadsfractie Algemeen Belang
Aan: Het college van Burgemeester er Wethouders van de gemeente Valkenburg a/d Geul

Betreft: Schriftelijke vragen krachtens Art. 41 Reglement van Orde.
16 augustus 2010

Geacht college,

Drugsproblematiek in de gemeente Valkenburg aan de Geul is steeds meer zichtbaar in het straatbeeld. Waar men in het verleden nog stiekem op afgelegen plaatsen “dealden” lijkt het nu een openbare aangelegenheid te worden. Waarom ook moeilijk doen als het makkelijk kan?.

Het artikel ‘Broekhem weer ’t Krejjedörp’ in het dagblad De Limburger, gedateerd op 3 september jongsleden, geeft een noodsignaal af. Een signaal dat door vele burgers van Valkenburg allang niet meer gemeld wordt.” Er wordt blijkbaar toch niets meegedaan”, aldus de inwoners van de gemeente Valkenburg aan de Geul.

De afgelopen periode is meerdere malen een signaal afgegeven. De signalen zijn helaas maar een kleine selectie van de drugsproblematiek. De verschillende dealwoningen in de gemeente, de bekende thuisbezorgers en niet te vergeten de Geulhal zijn toevoegingen aan de lange lijst. Een lijst die alleen maar zal groeien wanneer dit probleem niet serieus wordt opgepakt.

Het wordt tijd dat er actie ondernomen wordt!

Tijd voor vraag en antwoord is volgens onze fractie een gepasseerd station. Daadwerkelijke interactie tussen gemeente, politie en Wonen Zuid is noodzakelijk om deze problematiek te kunnen oplossen.

N.a.v. bovenstaande wil de fractie AB de volgende vraag ex. Art.41 RvO aan u stellen:
Wij verzoeken het College om met een schriftelijk voorstel te komen. Een voorstel dat leidt tot een concrete integrale aanpak tussen gemeente Valkenburg aan de Geul, de politie en Wonen Zuid om de drugsproblematiek een halt toe te roepen. Een voorstel waar de inwoners van de gemeente nauw bij betrokken worden, waarbij communicatie niet wenselijk is maar noodzakelijk!.

Wij van de fractie AB zien uw voorstel met belangstelling tegemoet!.

Namens de fractie Algemeen Belang,
Kevin Rouwette
Fractievoorzitter AB

← Vorig bericht

Walram wint eerste competitieduel.

Ondernemers en gemeente trekken samen op.

Volgend bericht →