Abnormaal veel belangstelling voor Leeuw-terrein

Voorpagina » Nieuws » Provincie » Abnormaal veel belangstelling voor Leeuw-terrein

“Er is abnormaal veel belangstelling voor de ontwikkeling van het voormalige brouwerijterrein van De Leeuw”, zegt Hessel Meijer van Wyckerveste. “Diverse architecten zijn op dit moment diverse plannen aan het bestuderen om er een gebouw te ontwikkelen”. Wyckerveste denkt dat de belangstelling te danken is aan de locatie waar het terrein gesitueerd is plus de uitstraling van Valkenburg. “Valkenburg heeft een goede naam”, aldus Meijer.
Wyckerveste is een onafhankelijke en zelfstandige risicodragende projectontwikkelaar die voor eigen rekening projecten realiseert en ontwikkelt in diverse marktsegmenten. Wyckerveste manifesteert zich tevens als adviseur, ontwikkelaar en/of belegger voor integrale oplossingen op het gebied van planeconomie, ruimtelijke ordening, infrastructuur en bouw.
De afgelopen tijd is er aan het gebouw gewerkt. Er is een nieuw dak geplaatst, de ramen zijn dicht gemaakt, echter er is nog geen water en stroom voorhanden.
“Het complete terrein is 85.000 m2 groot en zal de nieuwe economische motor voor Valkenburg aan de Geul gaan worden”, zei burgemeester Martin Eurlings.  “Het oude gebouw heeft een aparte sfeer. Daarom willen we in een nieuw concept de gebouwen onderbrengen”. Wyckerveste gaat het terrein in samenwerking met de provincie Limburg verder ontwikkelen. “het is nu nog te vroeg om daar details over naar buiten te brengen. Eerst zal de gemeenteraad geïnformeerd worden”, aldus Eurlings.
Veel mensen zijn nog nooit in het oude Leeuw-gebouw geweest. Ze krijgen er binnenkort gelegenheid toe als Jorrit van Melick, van de Van Melick catering company, er diverse dagen een zogenaamd pop-up restaurant gaat starten.
In het concept van Van Melick staat food & beleving centraal. MEES is een pop-up concept dat vernoemd is naar de dochter van Jorrit van Melick. Het wordt een restaurant met een tijdelijk karakter op 27, 28 maart, 3, 4, 10 of 11 april gevestigd. MEES komt een paar keer per jaar terug waarbij het concept steeds verandert van locatie, partners, inrichting, duur, tijd, eten en drinken.
Het is voor het eerst sinds 10 jaar dat er in de voormalige brouwerij weer activiteiten zijn.
Kaarten voor het MEES-project kunt u kopen via deze website: http://www.meesddc.nl

← Vorig bericht

Werkgroep Veiligheid en Openbare ruimte start

Stichting “Steun ons Steunen” helpt Sri Lanka

Volgend bericht →