Acht Valkenburgers ontvingen lintje.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Acht Valkenburgers ontvingen lintje.

Dit jaar wederom één Ridderonderscheiding.De heer G. Wijntje uit Valkenburg aan de Geul
Ridder in de Orde van Oranje Nassau
De heer G. Wijntje heeft zich sinds medio tachtiger jaren actief ingezet voor meerdere zaken met betrekking tot de luchtvaart zoals ondermeer de ontwikkeling van een vliegtuig onderhoudsbedrijf op de Luchthaven Maastricht Aachen Airport en de burgerluchtvaart in Nederland in het algemeen. In het bijzonder heeft hij zich ingezet voor de ontwikkeling van een Maintenance Boulevard bij Maastricht Aachen Airport.
De heer J.H.F. Provaas uit Walem
Lid in de Orde van Oranje Nassau
Reeds 25 jaar lang meewerkend bestuurslid van Stichting Sjaasbergergank. 16 Jaar inzet voor de buurtvereniging. Dit jaar is hij 60 jaar lid van het kerkelijke zangkoor St. Caecilia te Klimmen, waarvan hij tevens voorzitter is.
Mevrouw M.J.G. Slangen Valkenburg aan de Geul
Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw Slangen is een persoon die zich reeds geruime tijd inzet als vrijwilligster. De ruim 40 jarige inzet van mevrouw Slangen door haar vrijwilligers werk t.b.v. van de parochie H.H. Nicolaas en Barbara is al een bewonderenswaardig feit. Tussentijds heeft zij nog tijd weten te vinden als vrijwilligster voor de algemene hulpdienst. Dit doet zij al ruim 14 jaar. Maar voor mevrouw Slangen is dit nog niet genoeg. Door weer en wind collecteert mevrouw Slangen voor meerdere goede doelen ook al meer dan 30 jaar.
De heer P.P.J.M. van Weersch uit Schin op Geul
Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Van Weersch is een persoon die zijn inzet/energie direct levert aan de gemeenschap. Door zijn persoonlijke inzet komen niet alleen nieuwe onderwerpen aan de orde maar krijgen daadwerkelijk gestalte dit in het kader van Dorpsvisie, Natuur en Milieu en de provinciale werkgroep Vereniging voor Kleine Kernen Limburg. Het mannenkoor InterNos van Schin op Geul wordt sedert september 1980 al bijgestaan door de Dhr. Van Weersch. Ook hier vervult Dhr. Van Weersch meerdere taken en neemt hij zijn verantwoordelijkheden op een zeer uitzonderlijke manier.
De heer J.F.L.N. Philippi uit Valkenburg aan de Geul
Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer Philippi stelt zich ten dienste in het bijzonder voor de medemens en de gemeenschap van Valkenburg aan de Geul. Dit komt tot uiting voor zijn langdurige inzet als penningmeester voor de stichting Loudesgrot, penningmeester /bestuurslid voor het Groene Kruis Houthem-Broekhem, penningmeester/bestuurslid stichting Vallekebergse Dieksjonaer en voorzitter van de Gully River Band.
De heer F.H.J.M. Goijen uit Berg en Terblijt
Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer Goijen is op meerdere fronten zeer actief en bedrijvig. Hij is o.a. tot op heden bestuurslid en vrijwilliger van de Stichting “De Rotswoning”, langdurig lid geweest van de vrijwillige brandweer, eveneens langdurig scheidsrechter KNVB amateur voetbal geweest en heeft zich ook gedurende 28 jaar ingezet voor het Ned. Rode Kruis van de afdeling Valkenburg / Nuth. De verdiensten welke tot stand zijn gekomen door de inzet van de heer Goijen zijn voor Valkenburg aan de Geul zeer bijzonder. Door zijn inzet kunnen vele toeristen en plaatselijke bevolking genieten van de geheel gerestaureerde rotswoningen in Geulhem.
De heer W. Coemans uit Schin op Geul
Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer W. Coemans is voor meerdere verenigingen in Schin op Geul de steun en toeverlaat als er technisch werk aan de winkel is. Dit geldt zeer zeker voor de voetbalvereniging RKVVV Struchter Boys en Schutterij St. Mauritius. Zijn persoonlijke inzet als vrijwilliger met betrekking tot het regelen van verkeerssituaties tijdens de terugkerende evenementen zoals de intocht St. Nicolaas, de zomermarkt, Koningsvogelschieten en het Zuid Limburgs Federatiefeest zijn van groot belang voor de gemeenschap.
De heer J.J.L.M. van de Wier uit Berg en Terblijt
Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer J. van de Wier is sinds 1976 tot op heden zeer toegewijd aan de tennisclub LTC Munster. Dit is te herleiden uit de meerdere bestuursfuncties en tal van overige activiteiten die hij tijdens deze periode heeft bekleed. Mede door zijn inzet zijn er meerdere activiteiten ontplooid die plaatsvinden in de kantine van de tennisclub, welke de inkomstenbron van de vereniging ten goede komt. Kortom de heer J. van de Wier is een persoon op wie men kan bouwen als vereniging.

Foto’s zijn te vinden onder MEDIA – fotoalbum of u klikt hier.

← Vorig bericht

Kampioensbloemen voor drie Falco teams.

Geen nieuwbouw gidsenhuis.

Volgend bericht →