Achtervolging eindigt op de Nieuweweg

Voorpagina » Toerisme » Achtervolging eindigt op de Nieuweweg

Een achtervolging vanuit Maastricht eindigde vanmiddag maandag 17 februari rond 16 uur op de Nieuweweg in Valkenburg. Daar werd het personenvoertuig door meerdere politievoertuigen ingesloten.
Aanrijding agent
In Maastricht werd vanmiddag rond 15 uur een agent aangereden. Hij raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Agenten wilden een auto controleren bij de Brusselsepoort in Maastricht. Ze vermoeden dat er in drugs gehandeld werd. Op het moment dat de agent uit zijn auto stapte, werd hij door het te controleren voertuig aangereden. Meteen daarna is de achtervolging gestart vanuit Maastricht richting Valkenburg.

Nieuweweg
“De bestuurder probeerde zijn voertuig nog te keren en raakte hierbij op een haar na twee personen die op het trottoir stonden. Deze konden gelukkig op tijd weg springen en bleven ongedeerd. De inzittenden van het voertuig werden aangehouden en er zal onderzoek worden ingesteld”, zegt de politiewoordvoerder op vragen van TV Valkenburg.
De bestuurder is aangehouden voor poging tot doodslag, de bijrijder is aangehouden voor bezit van verdovende middelen en verboden wapenbezit.
De politie onderzoekt deze zaak.
Foto Maarten van den Bosch
← Vorig bericht

Politieactie aan de Nieuweweg

Auw Wieverbal onderwerp van politiek overleg

Volgend bericht →