Achtervolging op A79: politie lost enkele schoten

Voorpagina » Toerisme » Achtervolging op A79: politie lost enkele schoten

Bij een achtervolging van een vluchtende automobilist heeft de politie vrijdagmiddag geschoten. Dat gebeurde op de A79 ter hoogte van Valkenburg aan de Geul.
De politie wilde rond 13.30 uur een automobilist controleren. De automobilist reed vanuit Heerlen via Swier richting Valkenburg aan de Geul. Op de Emmaberg kreeg hij een stopteken. Dat negeerde hij en ging er vandoor en vluchtte via de oprit van de A79 in tegengestelde richting naar Maastricht.
In Meerssen, ter hoogte van de oprit van de A79, is opnieuw geprobeerd de bestuurder tot stoppen te dwingen. Hij reed in op een politieagent en daarop zijn door de politie enkele schoten gelost. De wilde achtervolging eindigde op het Miradorplein in Maastricht nadat de automobilist door verschillende politieauto’s werd klem gereden.
De bestuurder van de auto is voor onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk of hij letsel heeft opgelopen tijdens zijn vlucht. Hij is in ieder geval niet gewond geraakt als gevolg van de schoten door de politie,  vermeld de politie in een bericht. Bij de achtervolging liep verder niemand verwondingen op. Wel zijn verschillende politievoertuigen ernstig beschadigd.
Waarom de automobilist zich aan de politiecontrole wilde onttrekken, is nog niet bekend.
 

← Vorig bericht

Man valt van steiger + video

Wordt Valkenburg aan de Geul ook energieneutraal?

Volgend bericht →