Activiteiten gaan door ondanks drama in Apeldoorn.

Voorpagina » Nieuws » Activiteiten gaan door ondanks drama in Apeldoorn.

Optocht in Houthem afgelast.Ondanks het drama dat zich rond het middaguur in Apeldoorn, waar de Koninklijke Familie Koninginnedag vierde, afspeelde gaan alle festiviteiten door. Burgemeester Martin Eurlings roept op om ingetogen en sober de dag door te komen.
Tv Valkenburg heeft bevestiging hiervan gekregen van de organisaties in Houthem, Schin op Geul en Berg en Terblijt. De beide mei-denplantingen, die geen binding hebben met Koninginnedag, gaan door.
Een woordvoerder van beide Jonkheden zei dat tegen Tv Valkenburg. “Wij houden wel een minuut stilte voor het uitroepen van beide meiparen”, aldus Marie-Louise Lebouille, bestuurslid Jonkheid. Burgemeester Martin Eurlings is geschokt. “Het gemeentebestuur wil niet alle activiteiten aflasten. Wel roepen we iedereen op om op een ingetogen en sobere wijze deze dag te beleven”.
Burgmeester Eurlings beslist vanmiddag of hij bij het uitroepen van het meipaar vanavond aanwezig zal zijn. “In ieder geval zal ik geen feestrede houden. Dat is niet gepast”, aldus de burgemeester.
Een woordvoerder van The Young Generation uit Houthem maakte vanmiddag bekend dat de optocht van versierde fietsen met begeleiding van de Brassband en schutterij St.Martinus niet zal doorgaan.

Foto NOS(klik hier voor meer info over drama).
← Vorig bericht

Foto´s Koninginnedagavctiviteiten.

Optreden van Frans Theunisz.

Volgend bericht →