Diverse activiteiten in juni in de bibliotheek Valkenburg

|
, , , , , , , , , ,

Donderdag 7 juni geeft Jeanne Barrois van 19.00 – 21.00 uur een lezing over: De liefde en haar mogelijkheden. De lezing is gratis, aanmelden is echter gewenst.
Jeanne Barrois heeft jarenlang het fenomeen van de liefde bestudeerd. “Willen we niet allemaal onze angsten verkleinen en daardoor vreugdevoller en zorgelozer in het leven staan? Willen we niet allemaal succesvoller worden in onze dagelijkse omgang met anderen? Willen we niet allemaal ons weten vergroten en meer levenskwaliteit verwerven?”
Graag wil Jeanne u de mogelijkheden aanreiken, de methoden uitleggen en het inzicht verklaren hoe wij onszelf, onze geliefden, onze naaste omgeving en tenslotte onze wereld kunnen verbeteren door onze denkwijze over onszelf, over de liefde te veranderen. Graag wil ik u de mogelijkheden voorleggen om wijsheid, kracht en stabiliteit te verinnerlijken zodat er een mogelijkheid bestaat dat onze problemen kleiner worden en misschien wel verdwijnen als sneeuw voor de zon……..”
Zaterdag 9 juni presenteert en declameert Elixer van 11.00 tot 13.00 uur de dichtbundel ‘De Toon gezet’ van Strauss tot Stromae. De lezing is gratis, aanmelden is eveneens gewenst. ‘De toon gezet’ is de derde dichtbundel van Marcel Mengelers, die sinds 2011 publiceert onder het pseudoniem ‘Elixer’, met als inspiratie muziek. In de vorige dichtbundel werden beeld en woord gecombineerd, nu dus muziek en woord. Niet zonder risico, want ze zouden elkaar moeten aanvullen of versterken. In ieder geval kunnen lezer en luisteraar elkaar ontmoeten en elkaar hopelijk verrijken.
De gedichten in deze nieuwe bundel verwijzen naar zowel klassieke als moderne muziek, almede naar componisten of uitvoerenden. Om de wisselwerking tussen muziek en poëzie te bevorderen kan de lezer, middels een technisch trucje, ook luisteren naar de gekozen muziekfragmenten.
Vrijdag 22 juni doet auteur Francine Oomen vanaf 19.00 uur een boekje open over de
overgang ‘Oomen stroomt over’. Aan deze lezing zijn kosten verbonden.
Francine Oomen (58) schreef en illustreerde – met succes – meer dan 100 kinderboeken. Daarin sneed zij – voor haar jonge publiek – geen misselijke thema’s aan, van scheiden (van de ouders, dus) tot puberteit en misbruik.
Totdat de machine – een jaar of zes geleden – stokte, Oomen snapte niet waarom de motor was vastgelopen. Toen ze ontdekte dat het ‘de overgang’ was, leverde dit behalve het inzicht voor een pauze ook de stof voor een nieuw boek op: ‘Oomen stroomt over’.
In de lezing deelt Oomen haar opgedane kennis over en ervaringen mét het thema waar elke vrouw bij het bereiken van de ‘middelbare’ leeftijd in meerdere of mindere mate tegenop loopt ‘de overgang’. Soms kan Oomen er over lachen, geeft ze een leukere kijk op de overgang, maar af en toe haalt ze ook snoeihard uit naar de medische wereld.
De lezing van Oomen is een must voor iedere vrouw die graag eens een andere of grappige kant van de overgang wil zien en horen. Een drankje staat klaar, waaier graag zelf meenemen. Mannen zijn natuurlijk ook zéér welkom, aangezien zij met hun vrouw (mee)leven.


 

← Vorig bericht

Eikenprocessierups op Cauberg

Aanleg fiets- en voetgangersoversteekplaats Burg.Henssingel

Volgend bericht →