Activiteiten Seniorenraad vallen in de smaak

Voorpagina » Toerisme » Activiteiten Seniorenraad vallen in de smaak

Met de organisatie van een twaalftal activiteiten tijdens de zomerperiode heeft de Seniorenraad van Valkenburg opnieuw in de roos geschoten. Dinsdag 21 augustus stond in de Holle Eik in Houthem een heuse wijnproeverij op het menu. Ruim 70 deelnemers hadden vooraf ingeschreven om, onder leiding van wijnimpoteur Robin van der Coelen, een vijftal nieuwe en bijzondere witte en rode wijnen en een degelijke Franse rosé te proeven. Met lekkere hapjes als tussendoortje!

“Als Seniorenraad, met ondersteuning van de gemeente, vinden wij het belangrijk dat de ouderen onder ons juist in deze periode niet vereenzamen,” aldus voorzitter Guy Caelen. “Kinderen en kleinkinderen op vakantie, de buren een paar weken weg. Kortom: middels dit gevarieerde programma op diverse locaties willen we ervoor zorgen dat we die tijdelijke leegte in vrije tijd bij deze doelgroep kunnen invullen.” Film en theater, wandelingen, een bezoek aan de Sibber tuinen en het boerderijmuseum in Schimmert, samen eten. “Keuze genoeg,” aldus Caelen die nog maar eens aangeeft dat 65-plussers niet verplicht zijn om aan alle activiteiten deel te nemen. 
900 inschrijvingen mocht het bestuur dit seizoen bij alle activiteiten begroeten. Een teken dat de Seniorenraad al zes jaar in een ruime behoefte voorziet. “Het sociale contact is intens belangrijk, je kunt voor je zelf een beetje netwerken en mogelijk nieuwe vriendschappen sluiten. Iedereen vanaf 65 jaar en wonend binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul, is welkom.”
De twee uurtjes in het gemeenschapshuis vlogen om. Aan de lange rijen tafels voldoende gespreksstof. De uitleg van de importeur maakte veel aanwezigen nieuwsgierig naar meer. “Ik ben een echte wijnliefhebber en ben ook vandaag weer aangenaam verrast door een paar nieuwe, lekker wijnen. Binnenkort maar eens in de wijnhandel navragen!” liet een van de aanwezigen, bij vertrek bij de wijnkaart en prijslijst in de hand, nog maar eens weten.
Vanaf zondag 2 september ziet u in het programma TV Valkenburg Vandaag een verslag van deze wijnproeverij.
Foto’s Frits Feuler, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Oefenprogramma amateurvoetbal

Plateaukunst is een jaarlijkse kunstroute

Volgend bericht →